Ahmet Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğaldır, davacı cinayetine cevap veremeyen konuşamaz.son dakika haberler

Sondakika-haberleri.Net . Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı'nın HDP ile teması üzerine “Cumhurbaşkanı adayımız her kesimden beş kişiye ulaşsın. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğal. UYGUN partisine gelince, bir davacının öldürülmesine cevap ve...

Ahmet Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğaldır, davacı cinayetine cevap veremeyen konuşamaz.son dakika haberler

Sondakika-haberleri.Net . Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı'nın HDP ile teması üzerine “Cumhurbaşkanı adayımız her kesimden beş kişiye ulaşsın. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğal. UYGUN partisine gelince, bir davacının öldürülmesine cevap ve...

Ahmet Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğaldır, davacı cinayetine cevap veremeyen konuşamaz.son dakika haberler
11 Mart 2023 - 10:42

Sondakika haberleri

.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı'nın HDP ile teması üzerine “Cumhurbaşkanı adayımız her kesimden beş kişiye ulaşsın.
Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğal.
UYGUN partisine gelince, bir davacının öldürülmesine cevap veremeyenler, YETLER partisiyle konuşamazlar” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, atamaları Devlet Bahçeli ve Doğu Perince'ye yaptırırken kendisine danışıldığını öne sürerek, "Beştepe'nin kritik noktalarında Perinçek okulunun adamları duruyor" denildi.


Partinin gelecekteki lideri Ahmet Davutoğlu, Halk TV'de Bengü Şap Babaeker ve İsmail Küçükkaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin HDP ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Sinan Ateş, cinayetin ardından yaşananlara değinerek, “Bu masaya oturmak sizi partilerle görüşmeye ve görüşmemeye zorlayamaz.
Buna saygı duymalısın.
Başkan adayımız her bölümden beşer almalıdır.
Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğal.
ÂLÂ partisine gelince, davacının öldürülmesine cevap veremeyenler ÂLA partisine de konuşamazlar.


Bursaspor-Amedspor maçında neler yaşandı?


Bursaspor Amedspor oyununu takdir eden Davutoğlu, “Bursaspor maçında yaşananlar ırkçılıktır, ayrımcılıktır.
Valiliğin istihbarat teşkilatı olan Bursa polisi herhangi bir bilgi alamadı.
o kadar mı zayıflar
Taraftarlardan böyle bilinçli bir şekilde örgütlenmiş bir grup çıktı ve bize dedi ki;
'Sizi 90'lara götürüyoruz' Bursa olayı bir şeyin alametiyse, seçime giderken bu tür provokasyonlara kim girerse girsin, kim yaparsa yapsın mükafatını sandıkta alacak.
Amedspor halkına geçmiş olsun.
Diyarbakır bizim için Bursa kadar önemli' dedi.


"Üniformalı bir paşa bunu yapmaz"


Brüksel'deki NATO karargahında dün başlayan Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü görüşmelerinde masadaki boş çay bardaklarını toplayan Türk heyetinde yer alan Korgeneral Göksel Kahya'ya yanıt veren Davutoğlu, şunları söyledi:


Bakın, bugün gördüğümde 'midem bulandı' diyorlar, evet;
Silahlı kuvvetlerimizin milli imajını korumak hepimizin görevidir.
NATO toplantıları ve NATO genel temsilcileri çay içiyor.
Üniformalı bir paşa bunu yapmazdı.
Bu nasıl olur fotoğrafında görmüştüm.
Söyledim.
Evet, silahlı kuvvetlerin geçmişte vesayet makamları olmadı ama itibarları hiçbir zaman zedelenmedi.
Bürokratlar orada otururken bir paşa masadaki çay bardaklarını toplamaz.
Üniformalı bir Paşa, silahlı kuvvetlerin şerefini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik gururunu temsil eder.
Şimdi nasıl gidiyor!"


"Erdoğan'ı Berat Albayrak konusunda uyardım"


Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve eski maliye ve maliye bakanı Berat Albayrak'ın da 'siyasete girme' üzerine Albayrak'ı siyasete alet etmeyin.
Dedim ki: 'Onu (Erdoğan'ı) üzdüğü kadar seni de üzer' diye tanımladı.


“Randevu alınırken Perinçek ve Bahçeli ile görüşülüyor”


Davutoğlu, MHP genel başkanı Devlet Bahçeli ile Vatan partisi lideri Doğu Perinçek'in Saray'daki etkisine dikkat çekerek, atama yapılırken devlet yetkililerinin değil Bahçeli'nin görüşü alındığını belirtti.


Perinçek için de benzer ifadeler kullanan Davutoğlu, "Beştepe'nin kritik noktalarında Perinçek okulunun adamları duruyor" dedi.


Hakan Fidan'a teşekkürler


Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde MİT Dışişleri Bakanı Hakan FidanCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Türkiye'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkan Yardımcılığı görevini üstleneceği yönündeki söylentilere ilişkin Davutoğlu, ikisinin de öğrenci olduklarını hatırlatarak bürokrat olduklarını vurguladı.


Bu ikiliyle zamanla yollarını ayırdıklarını, bu ikilinin kendi yollarına gittiklerini ve bunun doğal olduğunu söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı, kritik aşamalarda devletin misyonunu doğru bir şekilde tamamladığına Hakan Fidan adına şahitlik ettiğini söyledi.


T24

Bu haber 116 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum