Rakamlarla... Yeni cumhuriyetin istihdam ve kalkınma açısından başarılı politikaları işsizlik oranlarını en düşük seviyelere indiriyor.son dakika haberler

Sondakika-haberleri.Net . Mısır devleti, sürdürülebilir kalkınma planlarını geliştirecek, işgücü piyasasının ihtiyaçlarını bilmek için sistematik temeller aracılığıyla çalışacak, çalışan kadroları kalifiye edecek ve çeşitli alanlarda birbirini takip eden gelişmeler doğrultusund...

Rakamlarla... Yeni cumhuriyetin istihdam ve kalkınma açısından başarılı politikaları işsizlik oranlarını en düşük seviyelere indiriyor.son dakika haberler

Sondakika-haberleri.Net . Mısır devleti, sürdürülebilir kalkınma planlarını geliştirecek, işgücü piyasasının ihtiyaçlarını bilmek için sistematik temeller aracılığıyla çalışacak, çalışan kadroları kalifiye edecek ve çeşitli alanlarda birbirini takip eden gelişmeler doğrultusund...

Rakamlarla... Yeni cumhuriyetin istihdam ve kalkınma açısından başarılı politikaları işsizlik oranlarını en düşük seviyelere indiriyor.son dakika haberler
12 Mart 2023 - 14:24

Sondakika haberleri

.

Mısır devleti, sürdürülebilir kalkınma planlarını geliştirecek, işgücü piyasasının ihtiyaçlarını bilmek için sistematik temeller aracılığıyla çalışacak, çalışan kadroları kalifiye edecek ve çeşitli alanlarda birbirini takip eden gelişmeler doğrultusunda verimliliklerini ve hazırlıklarını artıracak işsizlikle mücadele için ulusal bir strateji benimsiyor. başta teknik eğitim ve mesleki eğitim olmak üzere eğitim çıktılarının işgücü piyasası ile uyumlu olmasının yanı sıra emek yoğun ulusal projelere ağırlık verilmesi ve özel sektör ile ortaklık kapsamının genişletilmesi, Yeni Cumhuriyet, aynı zamanda yenilikçilik ve girişimcilik kültürünün desteklenmesinin önemini de göz ardı etmemiş, bu da birbirini takip eden küresel krizlerin işgücü piyasası, işsizlik üzerindeki etkilerinin azaltılmasına katkıda bulunmuştur. Mısır'ın işsizlikle mücadele çabalarına ve bunun çeşitli düzeylerdeki etkilerine ilişkin uluslararası algıdaki değişime de yansıyan oranlar ve sosyo-ekonomik koşullar.


Bu kapsamda Bakanlar Kurulu Medya Merkezi, yeni cumhuriyetin istihdam ve kalkınma politikalarının işsizlik oranlarını istenilen düzeye indirmedeki başarısına infografiklerle ışık tutan (Neredeydik, Nasıl Olduk) dizisi kapsamında bir rapor yayınladı. çünkü işsizlik, dünya ülkelerindeki iş fırsatlarını etkileyen art arda gelen krizlere rağmen, ilerleme sürecindeki en büyük yükü oluşturuyor.

Dünya Bankası, işsizlik oranının düşmeye devam ederek 2023/2024 yılına kadar %7'ye ulaşmasını beklediğinden, rapor, işsizlik oranı ve istihdam seviyelerine ilişkin uluslararası görüşteki olumlu değişikliğin altını çizerek, ilk şokun etkisinin neden olduğunu gösteriyor. Korona pandemisi ile işsizlik oranının düşmesiyle birlikte gerilemeye başlayan işsizlik oranı, 2012/2013 ikinci çeyreğinde %13'e ulaşan yüksek işsizlik oranını işaret ettikten sonra 2021/2022'nin son çeyreğinde %7,2'ye ulaştı. .


Oxford Business Group, Mısır'ın toplum için büyük ve sürdürülebilir faydalar üretme çerçevesinde ekonomik potansiyelinden yararlanabildiğini doğruladı ve bu, Mısır'ın daha önce Mısır'ın ihtiyaç duyduğunu düşündükten sonra işsizlik oranlarındaki düşüşte açıkça görülüyordu. 2016'da %12,6'ya ulaşan işsizlik oranını azaltmak için. Ayrıca vasıflı işçi yetiştirmek için mesleki eğitime ağırlık verilmesi gerekiyor.


Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan İnsani Gelişme Raporu'nda da Mısır devletinin ekonomik ve sosyal reforma yönelik çabalarının ve ulusal programın olumlu sonuçlar verdiği ve bunun başta düşük işsizlik oranı olmak üzere çeşitli göstergelere yansıdığı belirtiliyor. Mısır işgücü piyasasına ilişkin bir analize göre, işsizliğin Mısır'daki işsizliğin baskın özelliği ve gençlerin dışlanmasının en tehlikeli biçimi olması, Mısır'daki genç işsizliğinin tüm standartlara göre yüksek olduğunu gösteriyor.


Buna karşılık, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün Mısır ofisi müdürü "Eric Ochlan", Mısır'ın Corona salgını sonrasında büyük ve yeni iş fırsatları yaratarak iyi sonuçlar ve rakamlar elde edebildiğini doğruladı ve Mısır'ın uyguladığı politikaları da doğruladı. izlenen başarılı politikalar, esas olarak iş fırsatlarının yaratılmasına yol açtı ve bunları Mısırlı gençlere sağladı.

Bu, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün Mısır'daki genç işsizliğini özellikle 2011'in ardından önemli bir endişe kaynağı olarak görmesinden sonra geldi. ikincisi ise genç insanlara sunulan işlerin kalitesiyle ilgiliydi.


Rapor, devletin 2022'nin dördüncü çeyreğinde daha fazla iş fırsatı yaratma çabalarını takip ederken, bu dönemde işsizlik oranı 2014'ün aynı çeyreğindeki %12,9'dan %7,2'ye geriledi.

Rapor, işgücü piyasasının en önemli göstergelerini gözden geçirdi. İşgücü, 2014'ün dördüncü çeyreğindeki 27,7 milyona kıyasla 2022'nin dördüncü çeyreğinde %9,4 artarak 30,3 milyon kişi oldu. işçi sayısı 2014 dördüncü çeyrekte 24,1 milyon kişi iken 2022 dördüncü çeyrekte 28,2 milyon kişi artarak %17 arttı ve işsiz sayısı 2022 dördüncü çeyrekte %38,9 azalarak 2,2 milyona ulaştı. 2014'ün dördüncü çeyreğinde 3,6 milyona kıyasla.


Raporda, 233 bin işçinin dönüşümü de dahil olmak üzere, 2022'nin dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre en fazla sayıda işçinin dönüştüğü en önemli ekonomik faaliyetler gözden geçirilerek, yeni iş fırsatlarının yaratılmasına katkı sağlayan en önemli ekonomik faaliyetlere açıklık getirildi. tarım ve orman işletmeciliği faaliyetine 126 bin işçinin Eğitim faaliyetine, 66 bin işçinin elektrik, gaz ve buhar temini faaliyetine, 62 bin işçinin ise inşaat faaliyetine geçişi .


2022'nin dördüncü çeyreğinde en önemli ekonomik faaliyetlere göre işçilerin göreli dağılımına bakıldığında, raporda, 5,3 milyon işçi ile %18,9'unu tarım ve balıkçılığın, 4 milyon işçi ile %14,3'ünü toptan ve perakende ticaretin oluşturduğu belirtildi. , inşaat ve inşaat 3,97 milyon işçi ile %14,1 ve sanayiler 3,5 milyon işçi ile %12,6 imalat ve 2,6 milyon işçi ile %9,3 nakliye ve depolamaya ek olarak.


Rapor, 1,8 milyon küçük ve mikro projeyi, Waffar 2'yi finanse etmek için yumuşak kredilere 44,3 milyar sterlin pompalanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı projeleri de dahil olmak üzere, istihdam oranlarının yükseltilmesine katkıda bulunan en önemli büyük projelere değindi.

Rapor, aylık veya üç aylık en son açıklamaya göre, dünyanın en önde gelen ülkelerindeki işsizlik oranlarına değinerek Güney Afrika'da %32,7, Fas'ta %12,9, Tunus'ta %15,2, İspanya'da %12,9 ve %13,7 Kolombiya'da, Türkiye'de %9,7, Brezilya ve İtalya'da %7,9 ve Hindistan'da %7,5.


Raporda işsizlik oranının Fransa'da %7,2, Peru'da %8, Almanya'da %5,7, Çin'de %5,5, Kanada'da %5 ve Kanada'da %3,7'ye ulaştığı belirtildi.

Bu haber 118 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları