Şantaj cinayeti

ADANA Yüreğir'de İ.A. (19), bir süre önce, aynı sokakta oturan sevgilisi Arda Demirci'den (19) ayrılmak istediğini söyledi.

Çift arasında başlayan husumet nedeniyle 7 Mayıs gecesi çıkan kavgada İ.A.’nın babası Mehmet Akkel (54), evden aldığı av tüfeğiyle Demirci’ye ateş açtı. Göğsüne isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Demirci yere yığılırken, Mehmet Akkel kaçtı. Hastaneye kaldırılan Demirci, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Akkel ise cinayette kullandığı tüfekle polise teslim oldu.

‘BENİ TERK EDERSEN SENİ REZİL EDERİM’

Genç kızın ayrılmak istemesi üzerine Demirci’nin, durumu kabullenemeyip “Elimde fotoğrafların var. Beni terk edersen, seni rezil ederim” diyerek şantaj yaptığı, husumetin de bu nedenle başladığı ortaya çıktı. İ.A.’nın durumu ailesine anlatması üzerine annesi M.A. ile babası Mehmet Akkel’in, Demirci ile görüşerek, kızını rahat bırakmasını istediği belirtildi. Demirci’nin ise bu teklifi reddedip şantajını sürdürdüğü öne sürüldü.

Mehmet Akkel, ifadesinde, “Bizi küfrederek evinden kovdu. Eve geldiğimde sinirim çok bozulmuştu. Kafamı dağıtmak için maç izlemek istedim. O sırada sokaktan geçerken, evimin önünde durup bize yönelik küfretti. Bu durumu daha fazla kaldıramadım. Keşke böyle olmasaydı” dedi. Adliyeye sevk edilen Mehmet Akkel, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.