Kocaeli'de engelsiz yaşam özel bireyleri bekliyor

TAKİP ET

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri sosyal yaşamın içerisinde tutacak İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hummalı bir çalışma yürütüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri sosyal yaşamın içerisinde tutacak İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hummalı bir çalışma yürütüyor.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bireylere yönelik yatırımlarından biri olan İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yoğun çalışma sürüyor. İzmit'te özel gereksinimli bireylerin sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmalarını sağlayacak Engelsiz Yaşam Merkezi, tüm engel grupları düşünülerek tamamen 'engelsiz' bir bina olarak inşa ediliyor.

NGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİ

Vinsan Kampüsü içinde inşa edilen İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 9 bin 609 metrekare alan üzerinde 6 bin176 metrekare kapalı alan olarak projelendirildi. Proje her tür engelliye uygun olacak şekilde zemin kat olarak planlandı. İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi Yapım işinde B,C,D,E,F,G ve H blokta ahşap çatı, A blokta ise çelik çatı imalatları tamamlandı. Tüm bloklarda alüminyum kenet çatı kaplama ve tuğla duvar imalatları yüklenici firma tarafından yerine getirildi.

Yapının H, F ve G bloklarında alçı sıva imalatlarına, bina dış cephesinde ise taş yünü montajına devam ediliyor. Çevre duvarı ile altyapı imalatlarına devam edilen merkezin tüm bloklarında elektrik ve mekanik tesisat imalatları sürüyor. Ekipler son olarak sarı avluda bulunan amfinin beton dökümünü gerçekleştirdi.

HER İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLDÜ

Yapının zemin katında bağımsız yaşam evi, spor salonu, hidroterapi havuzu, bay bayan soyunma-duş alanı, depo, yemekhane, mutfak, öğretmenler odası, mescid, wc-lavabo, destek personel odası, depo, zihinsel engelliler grubu, koordinatör odası, duyu bütünleme odası, otizm grup eğitim odası, otizm bireysel eğitim odası, çocuk dinlenme odası ve oyun odası planlandı. Ayrıca bireyler ve çocuklar için terapi ve hobi amaçlı 875 metrekare ve 450 metrekarelik 2 adet avlu ve bir adet çocuk oyun alanı bulunuyor.