sondakika Felçli hastalarda görülen bası yaraları öldürebiliyor sondakika Haberlericnn

Son Dakika Sağlık Haberleri - Uzun süre sandalyede oturan omurilik felçli kişilerin ve yatağa bağımlı hastaların en korktuğu sağlık problemlerinden biri bası...

Son dakika haberleri net - >Engelli sorunlarına dikkat çekmek, topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve dikkat çekmek için 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Günü olarak kutlanıyor.

Engellilerin ve yatalak hastaların en çok karşılaştığı sağlık problemlerinden biri de bası yaraları. Vücudun uzun süreli basınca maruz kalması sonucu oluşan bu yaralar ölümle bile neticelenebilir. Peki bu yaraların oluşmaması için nasıl önlem alınmalı?

TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz konuyla ilgili, “Bası yaraları sürekli yatalak hastalarda ve omurilik felçlilerinde oluşur. Örneğin omurilik felçlilerinin kullandığı sandalye kişiye uygun olması lazım ve oturduğu minder özellikli minder olması lazım. Dolayısıyla bası yarasının oluşmasını engelliyor. Yatalak hastalarda da yatağın üstüne serilen elektrikli ya da havalı dediğimiz özel yataklar ve özel çarşaflar var” ifadelerini kullandı.

- Son dakika haberleri net

sondakika Felçli hastalarda görülen bası yaraları öldürebiliyor sondakika Haberlericnn