Başkan Tugay suya indirim sözü için ilk adımı attı

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim döneminde verdiği suda indirim sözünü hayata geçirmek için ilk adımı attı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim döneminde verdiği suda indirim sözünü hayata geçirmek için ilk adımı attı.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün uyguladığı su tarifelerinde yüzde 25 oranında indirim yapılmasına yönelik Başkanlık önergesi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yeni dönemdeki ilk birleşiminde görüşülerek ilgili komisyonlara gönderildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim vaatlerini birer birer yerine getiriyor. Halk Ekmek’te yapılan indirimin ardından su tarifelerindeki indirim için de harekete geçildi. Yeni dönemin ilk meclis oturumunda Başkanlık Makamı’nca gündeme eklenen önergeye göre; İZSU Genel Müdürlüğü, tüm abonelerin ilk 4 metreküp su tüketim bedellerinde yüzde 25 indirim uygulayacak. 


Önerge Plan Bütçe Komisyonu, Bütçe ve Hukuk Komisyonu ile Esnaf ve Tüketici Koruma Komisyonu'na havale edildi. Suya yönelik indirim önergesi, ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelecek. Meclise gelecek olan önerge, oylandıktan sonra karara bağlanacak. Suda indirimli tarifenin, 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı