Son dakika Roma Açık'ta zafer Swiatek'in SonDakika Haberleri

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlar finalinde, Iga Swiatek, rakibi Aryna Sabalenka'yı 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Son dakika haberleri net --

Başkent Roma'da Foro Italico Kompleksi'ndeki toprak kortlarda bu yıl 81'incisi düzenlenen turnuvada tek kadınlarda final maçı oynandı.

Dünya 1 numarası Polonyalı Iga Swiatek ile 2 numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka, finalde karşı karşıya geldi.  

Merkez Kort'ta oynanan tek kadınlar finalinin ilk setini Swiatek, rakibinin hatalarından da yararlanarak fazla zorlanmadan 6-2 aldı ve setlerde durumu 1-0 yaptı.

Mücadelenin ikinci seti ise daha çekişmeli geçti. İkinci sete daha istekli başlayan Sabalenka, rakibinin servisini kırma fırsatlarını değerlendiremedi. Buna karşılık Swiatek, 7. oyunda Sabalenka'nın servisini kırdı ve sette üstünlüğü ele geçirdi. Swiatek, 9. oyunda rakibinin servisini bir kez daha kırarak seti 6-3 aldı. Böylece, setlerde durumu 2-0'a getiren Swiatek, toplamda 1,5 saat süren final maçını kazanarak, Roma'da bir kez daha şampiyon oldu.

Swiatek, bu sonuçla Roma'da 2021 ve 2022'nin ardından 3. kez mutlu sona ulaştı.

Roma Açık Tenis Turnuvası, bugün 3 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev ile 21 numaralı seribaşı Şilili Nicholas Jarry arasında oynanacak tek erkekler final maçıyla sona erecek.

--> Sondakika haberleri net

Son dakika Roma Açık’ta zafer Swiatek’in SonDakika Haberleri Son dakika Roma Açık’ta zafer Swiatek’in SonDakika Haberleri