EA SPORTS FC ve LALIGA, futbol sahalarını canlandırıyor!

TAKİP ET

EA SPORTS FC FUTURES, sahaların yenilenmesinin ötesinde eğitime erişim ve antrenör yetiştirme gibi girişimleri de kapsıyor

EA SPORTS FC FUTURES, sahaların yenilenmesinin ötesinde eğitime erişim ve antrenör yetiştirme gibi girişimleri de kapsıyor

EA SPORTS, LALIGA ile iş birliği yaparak, ürün inovasyonu, topluluk yatırımı ve dünya genelindeki ortak girişimler aracılığıyla topluluk futboluna önemli ölçüde yatırım yapma sözünün bir parçası olarak, FC FUTURES girişimini dünya çapında dört yeni şehre taşıyor.

EA SPORTS FC ve LALIGA, futbolu sıfırdan geliştirmeye devam etmek için ortak bir hedefi paylaşıyor ve geçtiğimiz ay Málaga (İspanya), Singapur; Cape Town (Güney Afrika) ve Jalisco (Meksika)’daki topluluk sahalarını yeniden canlandırmak için atılan adımlar, coğrafi konuma veya sosyo-ekonomik geçmişe bakılmaksızın, çocuklar arasında futbola erişim sağlama ve katılımı teşvik etme sözünün bir başka somut örneği olarak görülüyor.

Geçtiğimiz yıl Madrid'de Francisco De Laguna sahasının açılmasının ardından EA SPORTS ve LALIGA, genç futbolcuların antrenman yapmaları ve becerilerini geliştirmeleri için güvenli, sosyal alanlar yaratmak amacıyla dünyanın dört bir yanındaki yerel yönetimlerle birlikte çalışmaya devam etti.

Sahalar, yerel hükümet yetkilileri ile LALIGA ve EA SPORTS temsilcilerinin katıldığı özel lansman etkinlikleri sırasında topluluklara tanıtıldı. Bu dört etkinliğe yüzden fazla bölgenin yerlisi çocuk katıldı ve LALIGA elçileri Fernando Morientes, Gaizka Mendieta, Miguel Torres ve Nassief Morris ile keyifli geçen eğitim oturumlarında bulundular. Bu dört bölgeye yayılan yaklaşık 65.000 yerli, yenilenen tesislerin keyfini çıkarttı.

 

EA SPORTS FC Pazarlama Kıdemli Direktörü James Salmon, “FC FUTURES aracılığıyla EA SPORTS FC, futbolun geleceğine yatırım yapıyor. Gençlere oyun üzerinde olumlu bir etki yaratmak ve hayallerinin peşinden gitmek için ihtiyaç duydukları araçları sağlamayı içeren bir gelecek…" dedi. "Vizyonumuz, dünyaya futbolu sevmesi için ilham vermek ve misyonumuz spora daha fazla erişim sağlamaktır. LALIGA ile devam eden ortaklığımız ve yatırımımız buna yönelik bir başka adımdır”.

LALIGA Yönetici Müdürü Jorge de la Vega ise, "FC FUTURES LIGA'nın bu topluluklara büyük bir heyecan getireceğinden eminiz. Bu bölgelerde yaşayan çocukların futbol oynamaya devam edebilmelerini desteklemek ve onlara en iyi olanakları sunmak istiyoruz." dedi.

EA SPORTS FC FUTURES, sahaların yenilenmesine ek olarak burslar aracılığıyla eğitime erişim, temelden antrenörlerin geliştirilmesi ve antrenman ekipmanlarının STK'lar aracılığıyla dağıtılması gibi diğer önemli konulara da odaklanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı