Son dakika Eskişehir'in milli yıldızlarının hedefi büyük... Bu yumruklara dikkat! SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Eskişehir'in milli yıldızlarının hedefi büyük... İtalya'da Kick Boks Dünya Kupası'nda birinci olan Rabia Karagöz ve Gençler Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Eslem Naz Akkuş, antrenörleriyle haftada 5 gün antrenman yapıyor

Son dakika haberleri net

İtalya'da Kick Boks Dünya Kupası'nda birinci olan Rabia Karagöz ve Gençler Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Eslem Naz Akkuş, antrenörleriyle haftada 5 gün antrenman yapıyor

Kick boksta kariyerlerinin ilk yıllarında ulusal ve uluslararası turnuvalarda dereceler kazanan milli sporcular 21 yaşındaki Rabia Karagöz ve 16 yaşındaki Eslem Naz Akkuş, yeni başarılar için Eskişehir Erk Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

14 yaşında başladı, Kick Boks Dünya Kupası'nda 50 kiloda birinci oldu

Babasının tavsiyesiyle 14 yaşında tekvandoya başlayan Karagöz, ulusal turnuvalarda kazandığı altın madalyaların ardından seçildiği Türkiye Kick Boks Milli Takımı ile bu sene 20-24 Mart'ta İtalya'da katıldığı Kick Boks Dünya Kupası'nda 50 kiloda birinciliğe ulaştı.

Milli Takıma seçildi... Gençler Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda üçüncü oldu

Karagöz ile aynı kulüpte wushu sporuyla tanışan Akkuş ise antrenörü Bülent Uysal'ın yönlendirmesiyle kick boksa başladı. Türkiye'deki şampiyonalarda birçok kez altın madalyaya uzanan Akkuş, 2023 yılının eylül ayında seçildiği milli takımla ilk uluslararası turnuva deneyimi olan İstanbul'daki Gençler Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Haftanın 5 günü antrenmandalar

Milli sporcular Karagöz ve Akkuş, sporda kendilerini daha da geliştirmek ve yeni başarılar elde etmek için antrenörleri Uysal gözetiminde haftanın 5 günü çalışıyor.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Rabia Karagöz, babası Erhun Karagöz'ün tavsiyesi üzerine kick boksa başladığını ve Türkiye'deki bazı şampiyonalarda dereceler elde ettiğini söyledi.

Avrupa'da birincilik, ikincilik ve üçüncülükler kazandığını, Dünya Kupası'nda birinci olduğunu belirten Karagöz, "Yurt dışında şampiyon olmak çok güzel bir duygu. Maçı kazanıp, Türk bayrağını sırtımıza alıp koşuyoruz. Bu çok mutlu ediyor. Her sporda olduğu gibi bizde de yaralanmalar ve sakatlıklar oluyor ancak dereceler elde ettiğimizde hepsini unutuyoruz." diye konuştu.

"Madalya sayımı artırmayı hedefliyorum"

Eskişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Eslem Naz Akkuş da Eskişehir Erk Spor Kulübünde wushu yaparken 10 yaşında kick boksa geçtiğini dile getirdi.

Uluslararası müsabakalarda birinci olmayı hedeflediğini anlatan Akkuş, "İnşallah altın madalya da kazanmak istiyorum. Yurt dışındaki şampiyonalarda madalya sayımı artırmayı hedefliyorum." dedi.

Eskişehir Erk Spor Kulübünde görevli antrenör Bülent Uysal ise sporcularının hem başarılı hem de ahlaklı ve disiplinli olduklarını ifade etti.

Rabia ile Eslem Naz'a ailelerinin de destek verdiğini kaydeden Uysal, "Kick boks sert bir spor gibi görünüyor ancak zeki olmayan kimse bunu yapamaz. Sporcularımızın çok iyi yerlere gelmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

Sondakika haberleri net

Son dakika Eskişehir'in milli yıldızlarının hedefi büyük Bu yumruklara dikkat! SonDakika Haberleri Son dakika Eskişehir'in milli yıldızlarının hedefi büyük... Bu yumruklara dikkat! SonDakika Haberleri