Son dakika Barzani ve AB Büyükelçisi seçimleri görüştü SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Irak Kürddistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani Erbil'de Avrupa Birliği'nin Irak Büyükelçisi Thomas Seiler ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Son dakika haberleri net --

Irak Kürddistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani Erbil’de Avrupa Birliği'nin Irak Büyükelçisi Thomas Seiler ve beraberindeki heyeti kabul etti.

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, IKBY Parlamentosu seçimlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Barzani ve Seiler seçimlerin meşruiyet ve demokratik sürecin yenilenmesi açısından önemli ve gerekli olduğuna değindi.

AB Büyükelçisi Seiler, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'nin seçimlerin yapılması ve sorunların çözülmesi yönündeki çabalarından dolayı şükranlarını dile getirdi.

Erbil-Bağdat ilişkileri ve sorunların çözümü konusunda atılan adımların ele alındığı görüşmede, Avrupa Birliği'nin Bağdat Büyükelçisi, üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmeleri ve sorunların çözümüne yönelik çabalarını anlattı.

Barzani ve Seiler, ayrıca AB'nin Irak ve IKBY ile ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldı ve bölgede barış ve istikrarın korunmasının önemine dikkati çekti.

--> Sondakika haberleri net

Son dakika Barzani ve AB Büyükelçisi seçimleri görüştü SonDakika Haberleri Son dakika Barzani ve AB Büyükelçisi seçimleri görüştü SonDakika Haberleri