Son dakika Eskişehir'deki 5 milyonluk zimmet davasında karar açıklandı! Banka müdürüne hapis cezası SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Eskişehir'de zimmetine para geçirdiği ve müşterilerin hesaplarında usulsüz işlemler yaptığı gerekçesiyle bir bankanın şube müdürünün yargılandığı davada karar açıklandı...

Son dakika haberleri net

Eskişehir'de zimmetine para geçirdiği ve müşterilerin hesaplarında usulsüz işlemler yaptığı gerekçesiyle yargılanan bir bankanın şube müdürüne 8 yıl 9 ay hapis verildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık A.P. Ü. ile taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı sanığın "zimmet" suçundan cezalandırılması talebinde bulundu. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, A.P. Ü'nün "zimmet" suçundan 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluğunun devamına hükmetti.

5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine geçirmekten tutuklanmıştı... Neler olmuştu?

Eskişehir'de bir banka şubesinde hesabı bulunan müşterinin, kendisinden habersiz para transferi yapıldığına ilişkin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

"Uyuyan hesap" olarak adlandırılan yaşlı ve internet bankacılığını sık kullanmayan müşterilerini saptayıp, hesaplarındaki parayı önce farklı 4-5 kişi üzerine, daha sonra ise kendi hesaplarına aktardığı belirlenen şubede görevli banka müdürü A.P. Ü'nün 5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine geçirdiği, müşterilerin hesaplarında bilgi ve onayları olmaksızın 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 avro ve 120 bin dolar tutarında usulsüz işlem gerçekleştirdiği tespit edilmişti.

Banka müdürü, zimmetine geçirdiği 5 milyon 331 bin 852 lirayı bankaya geri ödemişti.

Polis ekiplerince gözaltına alınmasının ardından tutuklanan A.P. Ü. hakkında "zimmet" suçundan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Sondakika haberleri net