Son dakika Sudani ile Biden görüştü SonDakika Haberleri

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Irak ile olan ortaklığı Orta Doğu ve dünya için hayati bir eksene sahip olduğunu söyledi.

Son dakika haberleri net --

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da görüştü.

 
ABD Başkanı Biden, "İşbirliği, Irak ve ABD arasında son derece önemlidir. Irak ile olan ortaklığımız, Orta Doğu ve dünya için hayati bir eksene sahiptir." dedi.
 

Biden, Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'ye Irak ekonomisini güçlendirme ve enerji alanında bağımsızlığını sağlama çabaları için teşekkür etti.
 
 
Başbakan Muhammed Şiya Sudani ise görüşmede ABD ile askeri ilişkiden tam ortaklığa geçiş üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

 
Başbakan Sudani, "ABD ile askeri ilişkiden tam ortaklığa geçiş üzerinde çalışıyoruz. Washington ziyaretimiz hassas ve önemli bir zamanda gerçekleşiyor ve iki ülke arasındaki ilişki tarihinde önemli bir yere sahiptir." dedi.

 
“DEAŞ’e karşı savaş, Irak ile ABD arasındaki işbirliğinin temelini oluşturdu ve DEAŞ terörüne karşı zafer, Iraklıların fedakarlıkları ve dostların desteğiyle gerçekleşti.” diyen Sudani, "Irak, iyileşme aşamasında ve hizmet projelerinde gelişme görüyor." ifadesinde bulundu.

 
Başbakan Sudani, "Stratejik Çerçeve Anlaşması temelinde sürdürülebilir ortaklığı tartışacağız. Hükümetin, Irak ve ABD arasındaki Yüksek Koordinasyon Komitesi'nin çıktılarına olan taahhüdünü vurguluyoruz." dedi.


 
Başbakan Sudani, "Irak Hükümeti, bu anlaşmanın uygulanmasında kararlıdır. Washington ziyaretimiz, Irak'ın durumunu iyileştirmeye ve hizmetler sağlamaya yönelik bir arzu taşımaktadır. Irak, bölgede meydana gelen olaylar dahil olmak üzere çeşitli konularda taahhüt altındadır." şeklinde açıklama yaptı.

 
Uluslararası hukuk ilkelerinde anlaşıyoruz ve sivillere, özellikle de çocuklar ve kadınlara yönelik herhangi bir saldırıyı reddettiğini söyleyen Sudani, "Gazze'deki yıkıcı savaşın durdurulmasına büyük önem veriyoruz ve ilgili tüm tarafların sakin olmalarını bekliyoruz." dedi.
 
Başbakan Sudani, Bölgedeki çatışmanın genişlemesini durdurmanın önemli olduğunu vurguladı ve aynı zamanda Irak hükümetinin diplomatik misyonları koruma taahhüdünü yeniledi.

--> Sondakika haberleri net

Son dakika Sudani ile Biden görüştü SonDakika Haberleri Son dakika Sudani ile Biden görüştü SonDakika Haberleri