Son dakika Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan BAYKAR açıklaması SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan BAYKAR açıklaması... BAYKAR hibe veya teşvik aldı mı?

Son dakika haberleri net

Savunma Sanayi Başkanlığı, “BAYKAR'ın bugüne dek finansal teşvik, hibe ve destek programlarından hiçbirisine başvurusu bulunmamış olup herhangi bir teşvik hibe ve destek unsurundan faydalanmamıştır” açıklamasını yaptı.

Türk Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ Türk savunma sanayi; Başkanlığımız koordinasyonunda tasarımdan seri üretime Ar-Ge ve inovasyondan sanayileşmeye yürüttüğü proje faaliyetleri ile tüm güvenlik birimlerimizin ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla en etkin biçimde karşılamak için sürdürmekte, 12 milyar doları aşkın sektör cirosu 2 milyar doları aşkın Ar-Ge harcaması 850'yi aşkın projesi ve 90 milyar dolarlık proje hacmi ile bu kutsal ve hayati amaç için çalışmalarını yürütmektedir. Ancak gösterilen bu büyük başarı karşısında sektörümüz nezdinde faaliyet gösteren şirketlere direkt ya da dolaylı olarak hedef alan başkanlığımızı ve sektörümüzü töhmet altında bırakan dezenformasyon maksadıyla uzun zamandır üretilen içerikleri üzülerek takip etmekteyiz. Başkanlığımız tarafından sektörümüze yönelik olarak verilen çeşitli finansal teşvik ve hibe destek programları bulunmaktadır” denildi.

Türk savunma sanayinin gündelik siyasete malzeme edilmeyecek kadar önemli bir devlet ve bekâ meselesi olduğunun kaydedildiği açıklamada “Savunma Sanayi Yatırım Ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı, Nitelikli Ürün Kredisi Genel Maksat Helikopteri Projesi Yatırım Kredisi Endüstriyel Etkinlik Değerlendirme Ve Destekleme Programı, Kategori C ve Teknoloji Ürün Kazanımı Destek Programlarımız kapsamında bugüne deyin 500'ü aşkın firmaya ve 400'ü aşkın tedarik projesine 6 milyar TL'ye yakın hibe ve proje desteği sağlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

“BAYKAR, herhangi bir teşvik hibe ve destek unsurundan faydalanmamıştır”

BAYKAR'ın bugüne dek yukarıda anılan finansal teşvik hibe ve destek programlarından hiçbirisine başvuruda bulunmadığının bilgisinin verildiği açıklamanın devamı şöyle: “BAYKAR herhangi bir teşvik hibe ve destek unsurundan faydalanmamıştır. Her gün yeni ihracat rekorları kıran ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan sektörümüzün önemli kuruluşlarından BAYKAR’a yönelik yürütülen art niyeti görmekteyiz. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı olarak yarınlarımız için bu ülkenin evlatları ile sektörümüze değer katan firmalarımızın yanında olmaya devam edecek güçlenen Türkiye'nin yükselen yıldızı olmaya yeni ihracat rekorlarını kırmaya ve savunma sanayinde tam bağımsız olana dek durmadan durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

Sondakika haberleri net

Son dakika Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan BAYKAR açıklaması SonDakika Haberleri Son dakika Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan BAYKAR açıklaması SonDakika Haberleri