Son dakika Ürdün Gazze Şeridi'ne 75 tır insani yardım gönderdi SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Ürdün, İsrail saldırısı ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne işgal altındaki Batı Şeria ve Kral Hüseyin Köprüsü üzerinden insani yardım taşıyan 75 tır gönderildiğini duyurdu.

Son dakika haberleri net --

Ürdün Krallığı'na bağlı Haşimi Hayır Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 75 tırdan oluşan konvoyun, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne giriş yapmak üzere Kral Hüseyin Köprüsü'nden geçtiği belirtildi.

İnsani yardım taşıyan konvoyun, Ürdün ordusu işbirliğinde Dünya Gıda Programı (WFP) ve diğer uluslararası kuruluşlarla ortaklaşa hareket ettiği kaydedildi.

Söz konusu yardımların, Gazze Şeridi'ndeki ortak dernek ve kuruluşlar tarafından dağıtılacağı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca 7 Ekim'den bu yana Ürdün'den kara yoluyla Gazze'ye gönderilen tır sayısının 962'ye ulaştığı kaydedildi.
 

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini de engelleyerek halkı açlığa mahkum ettiği 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 10 Mart'taki açıklamasında, İsrail'in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "açlığın her yerde olduğunu" belirtmişti.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 843 Filistinli öldürüldü, 76 bin 575 Filistinli yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

--> Sondakika haberleri net

Son dakika Ürdün Gazze Şeridi'ne 75 tır insani yardım gönderdi SonDakika Haberleri Son dakika Ürdün Gazze Şeridi'ne 75 tır insani yardım gönderdi SonDakika Haberleri