Son dakika Eyüpspor tarihinde ilk kez Süper Lig'de SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Arda Turan'ın çalıştırdığı Eyüpspor, Türkiye Trendyol 1. Lig'de normal sezonun bitimine 5 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Son dakika haberleri net --

Ligin 29. haftasında lider Eyüpspor, sahasında küme hattındaki Altay’ı konuk etti.

İstanbul’daki Eyüp Stadı’nda oynanan karşılaşma, ev sahibi ekibin 4-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Eflatun-sarılı ekibe galibiyeti getiren golleri; 8 ile 55. dakikalarda Bruno, 23’te Recep Niyaz ve 64’te penaltıdan Regattin kaydetti.

Altay’ın tek golü ise 14. dakikada Deniz Kadah’tan geldi.

Sezona teknik direktör Arda Turan yönetiminde giren ve kadrosunda Süper Lig tecrübesi olan birçok futbolcuyu bulunduran Eyüpspor, 22. galibiyetini aldı. Bir beraberlik ve 6 yenilgisi olan İstanbul temsilcisi, puanını 67'e çıkararak liderliğini sürdürdü.

Normal sezonda son 5 haftasına girilen ligde 3. sıradaki Sakaryaspor ile 17 puanlık fark yakalayan Eyüpspor, sezonu ilk 2'de bitirmesi kesinleşti. Eflatun-sarılı takım, bu sonuçla bitime 5 hafta kala Süper Lig’e yükseldi.

Altay ise 15 puanda kaldı ve Bitexen Giresunspor’un ardından TFF 2. Lig’e düşen ikinci takım oldu.

  

  

Tarihinde ilk kez Süper Lig'de

Eyüpspor, 100 yılı aşkın tarihinde ilk kez en üst seviye ligde mücadele edecek.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 1919'da Eyüp İdman Yurdu adıyla kurulan eflatun-sarılı takım, geride kalan 105 yıllık süreçte hiç Süper Lig'e yükselemedi.

Uzun yıllar alt liglerde yer alan Eyüpspor, 2019'da Murat Özkaya'nın başkanlığa getirilmesinin ardından yükselişe geçti. 2020-2021 sezonu sonunda TFF 2. Lig'de şampiyon olan Eyüpspor, 37 sezon sonra 1. Lig'e çıktı. Bu ligde iyi bir performans sergileyen eflatun-sarılı takım, 3. sezonunda Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

 

 

Maç sonu büyük sevinç

Eyüpspor'un Süper Lig'i garantilemesinin ardından büyük sevinç yaşandı.

Altay karşılaşmasının yapıldığı Eyüp Stadı'nda bitiş düdüğünün ardından teknik ekip, futbolcular ve taraftarlar, Süper Lig'e yükselmeyi kutladı.

Saha içinde büyük sevinç yaşayan futbolcular, teknik direktör Arda Turan'ı omuzlara alarak havaya attı. Başkan Murat Özkaya ve yöneticilerin de dahil olduğu kutlamalar, takımın tribüne gelmesiyle devam etti.

--> Sondakika haberleri net

Son dakika Eyüpspor tarihinde ilk kez Süper Lig'de SonDakika Haberleri