Ege Üniversitesi uluslararası arenada başarılarına devam ediyor

TAKİP ET

Ulusal ve uluslararası arenada başarılarına devam eden Ege Üniversitesi, dünya sıralamalarındaki yükselişini sürdürüyor. Saygın sıralama kuruluşlarından QS'in '2024 Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamaları'nda Ege Üniversitesi; Ziraat ve Ormancılık alanında Türkiye'de devlet üniversiteleri arasında 3'üncü sırada, dünya genelinde 251-300 bandında yer alarak bir başarıya daha imza attı.

Ulusal ve uluslararası arenada başarılarına devam eden Ege Üniversitesi, dünya sıralamalarındaki yükselişini sürdürüyor. Saygın sıralama kuruluşlarından  QS’in “2024 Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamaları”nda Ege Üniversitesi;  Ziraat ve Ormancılık alanında Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 3’üncü sırada, dünya genelinde 251-300 bandında yer alarak bir başarıya daha imza attı.

EÜ, Tıp alanında Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 5’inci olurken dünya sıralamasında 451-500 bandında yer aldı. Kimya alanında Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 5’inci olan Ege, dünya sıralamasında  ise 551-600 aralığında yer buldu.

Sıralamayı değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan üniversitemiz, 69’uncu yaşına girmenin hazırlıklarını yaparken uluslararası alanda yükselişini sürdürmeye devam ediyor.  Vefa Yılı ilan ettiğimiz 2024 yılında, dünyada 149 farklı bölgeden 5 bine yakın üniversitenin başvurduğu QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamasında önemli bir uluslararası başarı daha elde ettik. Ziraat ve Ormancılık, Tıp, Kimya alanlarında hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bir başarı gösterdik.  Ege Üniversitesi ailesi olarak küresel düzeyde tanınan bir dünya üniversitesi olmanın gururunu bir kez daha yaşamış olduk” dedi.

Ege Üniversitesinin en iyiyi hedefleyerek bilim üretmeye devam edeceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite öğrenci odaklı araştırma üniversitemiz, hem eğitim öğretim hem de araştırma geliştirme alanlarında önemli başarılar elde etti. Bu  başarıları daha yukarılara taşımak için tam bir adanmışlık ruhu ile bugüne kadar çalıştık, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu ve benzer sıralamalarda önümüzdeki yıllarda daha yüksek sıralarda yer bulmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile bir kez daha akıl ve alın terini akıtan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamasında; Ziraat ve Ormancılık alanında dünyada 451 üniversite sıralamalarda yer alırken Türkiye’den 5 üniversite sıralamada yer aldı. Tıp alanında dünyada 720 üniversite sıralamalarda yer alırken Türkiye’den 10 üniversite sıralamaya girmeyi başardı.  Kimya alanında ise dünyada 652, Türkiye’den 7 üniversite sıralamada yer aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı