Basmane'de temizlik ve bakım seferberliği

TAKİP ET

Başkan Mutlu'nun talimatıyla harekete geçen Konak Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarihi Basmane bölgesinde temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirdi.

Başkan Mutlu’nun talimatıyla harekete geçen Konak Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarihi Basmane bölgesinde temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirdi. Gece saatlerinde de devam eden çalışmalarda hem tarih ortaya çıktı hem de yenilenmiş ve temizlenmiş bir caddeye kepenk açma fırsatı bulan esnaf rahat bir nefes aldı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun talimatıyla Konak Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlükleri, Basmane’de temizlik ve bakım çalışması başlattı. Art arda sahaya çıkan ekipler, Anafartalar Caddesi ve civarındaki çalışmaları, gece ve gündüz olarak her gün iki ayrı gruba bölerek 24 saatlik dilimlerle gerçekleştirdi. Cadde ve sokaklarda yol ve kaldırım onarımları, Altınpark Arkeolojik Kazı Alanı dahil park, boş arazi ve kaldırımlarda kuru ot temizliği ve bakım yapılırken Basmane’nin tarihi Anafartalar Caddesi boyunca detaylı temizlik yapıldı.

Tarihi alanda bahar temizliği

Basmane bölgesinde ilk olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri sahaya indi. Ekipler öncelikle üzeri otlarla kaplanan Altınpark Arkeolojik Kazı Alanında yaptıkları hassas çalışmayla alana zarar vermeden kalıntıların yeniden görünür olmasını sağladı. Ardından Tarihi Altınpark Kıraathanesi civarından başlayarak Anafartalar Caddesi ve caddeye bağlanan sokaklar kuru otlardan arındırıldı. Bölgedeki parklarda da bakım, onarım, kosa ve temizlik çalışması yapıldı.

Basmane’de ekipler gece gündüz çalışıyor

Gündüz saatlerinde yaya ve araç trafiğinin en yoğun işlediği bölgelerden olan Basmane’de özellikle de Anafartalar Caddesi üzerindeki çalışmalar gece saatlerinde gerçekleştirildi. Konak Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gece mesaisi kapsamında, tüm cadde boydan boya süpürüldü ve yıkandı. Bölgedeki çöp konteynırları deterjanlı sularla yıkanarak dezenfekte edildi. Çöp toplama işlemlerinin yanı sıra görüntü kirliliği yaratan ve halk sağlığını tehdit eden molozlar da kaldırıldı.

Esnaf dostu çalışma

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de gece gündüz Basmane’deydi. Bir süre önce yapılmış olan kanal çalışmasının ardından kilit taşlı cadde üzerinde oluşan göçük ve tümsekler birer birer onarıldı. Kırık kaldırım taşları ve yoldaki deforme olmuş taşlar yenileriyle değiştirildi. Trafiğin aksamaması ve Basmane esnafının mağduriyet yaşamaması adına çalışmalar gece saatlerinde yapılmaya devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı