Son dakika Eskişehir'deki "Anne" heykelini yapan isim ilk kez konuştu... İlginç detayı açıkladı! SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Eskişehir'de 31 mart seçimi öncesi Yılmaz Büyükerşen'in açılışını yaptığı "Anne" heykelinin heykeltıraşı Afshin Esfandyari heykeli 5 yıl önce yaptığını açıkladı... Heykelin, Büyükerşen'in 2019 seçimi öncesi açılışını yaptığı "Ulus Anıtı" ile aynı zamanda yapıldığı ancak 5 yıldır yerine konulmadığı ortaya çıktı. 

Son dakika haberleri net

Eskişehir'deki yerel seçimde Yılmaz Büyükerşen'in seçime günler kala açılışını yaptığı "Anne" heykeli de çok konuşulmuştu.Büyükerşen'in açılışta sadece "Bugün İzmir’den gelemedi ama İranlı sanatçımızın bir eseri" diyerek bahsettiği heykeli yapan Afshin Esfandyari ilk defa sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak heykelin 5 yıl önce yapıldığını açıkladı. 

"5 sene önce yaptığım Anne heykeli nihayet yerini buldu"

Afshin Esfandyari, paylaşımında, "5 sene önce yaptığım Anne heykeli nihayet yerini buldu ve sayın Yılmaz Büyükerşen tarafından açılışı yapıldı. Keşke gidebilseydim ama maalesef iş yoğunluğndan gidemedim" dedi. 

2019'daki seçim öncesi Büyükerşen'in açtığı Ulus Anıtı ile aynı zamanda yapılmış, ancak yerine konulmamış 

Afshin Esfandyari, aynı zamanda Eskişehir'deki Ulus Anıtı'nın da heykeltıraşı. "Anne" heykeli de Ulus Anıtı'nın yanındaki bir alana konulmuştu. Yılmaz Büyükerşen, Ulus Anıtı'nın açılışını da 9 Mart 2019'da, Mart 2019 seçimlerinden hemen önce gerçekleştirmişti. Esfandyari'nin açıklaması, "Anne" heykelinin de aslında 2019'da "Ulus Anıtı" ile birlikte yapıldığını ortaya çıkardı. 2019'da Büyükerşen'in yine Afshin Esfandyari'ye yaptırdığı anlaşılan "Anne" heykelinin neden bugüne kadar yerine konulmadığı ve 2024 seçimi öncesinin beklendiği ise merak konusu oldu. 

Sondakika haberleri net