Son dakika Mısır: İran-İsrail geriliminden derin endişe duyuyoruz SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İran ile İsrail arasında tırmanan gerilimden derin endişe duyduklarını belirterek, bölgede çatışma alanının genişlemesinin sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Son dakika haberleri net --

Mısır Dışişleri Bakanlığından, İsrail'in İran ve Suriye'de füze ve insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleştirdiği iddiasına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Mısır, İsrail ile İran arasında tırmanan gerilimden duyduğu derin endişeyi ifade eder. Taraflara azami itidal gösterme ve uluslararası hukuk kuralları ile Birleşmiş Milletler Şartı'na tümüyle uyma çağrısında bulunur." ifadeleri kullanıldı.

Gerilimin azaltılması için Mısır'ın çabalarını yoğunlaştıracağı belirtilen açıklamada, bölgede çatışma alanının ve istikrarsızlığın genişlemesinin sonuçlarıyla bölge halkının güvenliği ve esenliği üzerindeki tehlikeli etkilerine karşı uyarı yapıldı.

Öte yandan, İsrail makamlarından saldırı iddiasına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

- İsrail'in İran ve Suriye'ye saldırdığı iddiası

İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Suriye haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde de İsrail'in, ülkenin güney sınırlarında Beşşar Esed rejimi ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlediği ileri sürülmüştü.

--> Sondakika haberleri net

Son dakika Mısır: İran-İsrail geriliminden derin endişe duyuyoruz SonDakika Haberleri Son dakika Mısır: İran-İsrail geriliminden derin endişe duyuyoruz SonDakika Haberleri