Ege Üniversitesinde 57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

TAKİP ET

Çanakkale Kara Savaşları'nın 108'inci yılı kapsamında Ege Üniversitesi öğrencilerine emanet edilen ve Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde sergilenen 57. Alay temsili sancağı 1 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 108’inci yılı kapsamında Ege Üniversitesi öğrencilerine emanet edilen ve Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde sergilenen 57. Alay temsili sancağı 1 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üstün cesaret ve vatanseverlik ruhunu temsil eden 57. Alay temsili sancağını sergilemeye başladığımız günden bugüne 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti. Ege Üniversitesi olarak bir yıl boyunca temsili 57. Alay sancağını üniversitemizde sergileyerek milletimizin şanlı tarihine tanıklık etmesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak yaklaşık bir yıl önce Çanakkale Savaşlarındaki 57. Alay temsili sancağımızı teslim almıştık. Sancağın üniversitemizde olduğu bu süreçte Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerimiz konu ile ilgili konferanslar düzenledi. Sancağı öğrencilerimiz, çalışanlarımız ve kampüs dışından gelen öğrencilerimiz ziyaret etti. Bu ziyarette 57. Alay temsili sancağımızın anlamına ilişkin çeşitli bilgilendirmelerde bulunduk. Ege Üniversitesi olarak bir yıl boyunca önemli faaliyetler gerçekleştirdik. Aslında sancak,  sembol ama biz burada bayrağımıza sarıldığımız zaman 57. Alaydaki bütün şehitlerimizin kanını, vatan için millet için canlarını nasıl feda ettiklerini bu sancakta hissediyoruz ve tüylerimiz diken diken oluyor. Üstün cesaret ve vatanseverlik ruhunu temsil eden 57. Alay temsili sancağını sergilemeye başladığımız günden bugüne 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti. Ege Üniversitesi olarak bir yıl boyunca temsili 57. Alay sancağını üniversitemizde sergileyerek milletimizin şanlı tarihine tanıklık etmesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Çanakkale’de düzenlenecek bir törenle bir başka üniversiteye sancak teslim edilecek. Ege Üniversitesi olarak bu bir yıllık nöbeti en iyi şekilde tuttuk. 57. Alay sancağı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında yere düşmedi ve Türk milleti ilelebet bu bayrağı taşımaya devam edecek ve asla da yere düşmeyecektir” dedi.

Çanakkale Savaşları'nın 108. yıl dönümünde, Ege Üniversitesine emanet edilen 57. Alay Temsili Sancağı, 24-25 Nisan tarihleri arasında Çanakkale'de düzenlenecek devir-teslim töreniyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne emanet edilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı