Son dakika Seçim propagandasının başlama tarihi belli oldu SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Irak Seçim Komisyonu, parlamento seçimlerinin zamanında yapılacağını duyurdu. 

Son dakika haberleri net --

Irak Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Galayi basına yaptığı açıklamada, Yüksek Bağımsızlık Seçim Komisyonunun Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) parlamento seçimlerinin zamanında yapılması gerektiğini ve parlamento seçimlerinin ertelenmesiyle ilgili yayınlanan tüm söylentileri reddettiğini bildirdi.

Komisyonun yürütme organı olduğunu ve siyasi anlaşmalarla hiçbir ilgisi bulunmadığını kaydeden Galayi, sürecin yürütülmesi için tüm hazırlıklarını tamamladığını ve bu amaçla 70 milyar dinardan fazla bütçe tahsis edildiğini söyledi.

Galayi, “Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, 28 gün sürecek ve 6 Haziran tarihinde sona erecek olan Kürdistan parlamento seçimleri kampanyasının başlangıç ​​tarihini 10 Mayıs olarak belirledi.” dedi.

Sözcü Galayi, komisyonun tüm siyasi partilere, listelere, koalisyonlara ve adaylara seçim kampanyasının nasıl başlatılacağı konusunda talimat gönderdiğini, ihlal durumunda cezayla karşı karşıya kalınacağını kaydetti.

--> Sondakika haberleri net

Son dakika Seçim propagandasının başlama tarihi belli oldu SonDakika Haberleri Son dakika Seçim propagandasının başlama tarihi belli oldu SonDakika Haberleri