sondakika İran-İsrail gerilimi zirve yaptı! 'Sonuçlarına katlanacakalar!' sondakika Haberlericnn

TAKİP ET

Dünyadan Haberler - İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Basra Körfezi'nde İsrail bağlantılı ticari gemiye el koymasının ard...

Son dakika haberleri net - >İran-İsrail arasındaki gerilim artıyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran Devrim Muhafızları Ordusunun Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail’le bağlantılı konteyner gemisine gerçekleştirdiği baskının ardından açıklamalarda bulundu. Sözcü Hagari, “İran, durumu daha da tırmandırmayı seçmenin sonuçlarına katlanacak. İsrail yüksek alarm durumuna geçti. İsrail'i İran’ın daha fazla saldırganlığından korumak için hazırlığımızı artırdık. Biz de karşılık vermeye hazırız" dedi. Hagari, “İsrail Savunma Kuvvetleri tüm senaryolara hazırlıklıdır ve İsrail halkını korumak için müttefiklerimizle birlikte gerekli adımları atacaktır" ifadelerini kullandı.

GEMİYE EL KONULDU

İran medyası kısa süre önce İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Hürmüz Boğazı yakınlarında ticari bir gemiye helikopterle operasyon gerçekleştirdiğini aktarmıştı. Portekiz bandıralı ve İsrailli milyarder iş adamı Eyal Ofer'e ait Zodiac Grubu’na bağlı “MSC Aries” adlı konteyner gemisine el koyulduğu ifade edildi.

- Son dakika haberleri net

sondakika İran-İsrail gerilimi zirve yaptı! 'Sonuçlarına katlanacakalar!' sondakika Haberlericnn