sondakika Türkiye 6G teknolojisi için devam adımlar atmaya devam ediyor sondakika Haberlericnn

Ekonomi Haberleri - Türkiye'yi 6G teknolojisine hazırlayan ekibin başında yer alan Prof. Dr. Hüseyin Arslan, 2-3 yıl önce başlatılan çalışmalarla şimdiden ya...

Son dakika haberleri net - >Kablosuz haberleşme alanında yaptığı yenilikçi çalışmalar dolayısıyla 2022'de "akademinin oscarı" olarak gösterilen ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından dünyanın dört bir yanından seçilen 169 mucit akademisyen arasında Türkiye'den tek isim olarak yer bulma başarısı gösteren Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Tarsus Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilen "32. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı"nda sorularını yanıtladı.

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı görevini de yürüten Arslan, Türkiye'de 5G konusunda dünyaya nazaran yeterince teknoloji üretilemediğini söyledi. Yerli ağ üretici firmalarıyla 5G'de ürün geliştirme için işbirliklerinin yapıldığını belirten Arslan, çeşitli alanlarda çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Arslan, 5G kapsamında yürütülen tüm çalışmaların 6G teknoloji için bir hazırlık olduğuna dikkati çekerek, "5G'nin temelinin üzerine konulan yeni özelliklerden release-15, 5G'nin temel yapısı. 16 onun biraz daha iyileştirmiş hali. 17-18 derken şimdi 19'a başladık. Bir taraftan bunları öğrendikçe 'Biz 5G'nin temelini yanlış kurgulamışız. 6G'de bu ihtiyaçlara göre yeni bir temel oluşturalım' diyoruz. 5G güzel bir vizyonla geldi ama o vizyon çağımıza daha hazır değildi. 6G belki de ona hazırlayacak. Vizyonun devamı olacak. Bir de yeni eklemeler yapılacak." diye konuştu.

- Son dakika haberleri net

sondakika Türkiye 6G teknolojisi için devam adımlar atmaya devam ediyor sondakika Haberlericnn