Torbalı Belediyesi engellilerin sesi ve kulağı oluyor

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Torbalı'nın tüm engelliler için erişilebilir bir şehir olması adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Torbalı Belediyesi, Belediye bünyesinde istihdam edilen Türk işaret dili tercümanı ile işitme engelli bireylere, toplumsal hayatta ihtiyaç duydukları çeviri başta olmak üzere birçok alanda destek vermeye başladı

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Torbalı’nın tüm engelliler için erişilebilir bir şehir olması adına çalışmalarını sürdürüyor.

Göreve gelir gelmez engelli vatandaşların daha kaliteli hizmet alması için bir birim kuran ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile de koordineli çalışan Başkan Demir, Belediye bünyesinde istihdam edilen Türk işaret dili tercümanı ile işitme engelli bireylere, toplumsal hayatta ihtiyaç duydukları çeviri başta olmak üzere birçok alanda destek vermeye başladı.

Bu kapsamda dün itibariyle ilçede gerçekleştirdiği halk buluşmalarında bu tercümandan da faydalanan Başkan Demir, böylelikle işitme engellilerin de sorun ve sıkıntılarını dile getirmeyi ve engelsiz bir şekilde bu tür programları takip etmesini sağlamış oldu.

MECLİSTE DE GÖREV ALACAK

Dün Şehitler Mahallesi’ndeki halk buluşmasında bir işitme engellinin Başkan Demir’den talebini doğrudan çevirip, Başkan Demir’in işitme engellinin çağrısına kulak vermesinde aracı olan Türk İşaret Dili tercümanı, başta belediye meclisi olmak üzere, kitlesel toplantı ve programlarda da görev alacak. Ayrıca bir işitme engelli bireyin ihtiyacı olabileceği tüm alanlarda destek sağlayacak olan Torbalı Belediyesi, nikah, sağlık hizmetleri, eğitim, cenaze gibi hayatın akışındaki anlarda Türk İşaret Dili tercümanıyla hizmet verecek. Öte yandan Türk İşaret Dili tercümanı, geçtiğimiz gün Torbalı’da yapılan İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde de görev almıştı. Torbalı  Belediye Başkanı Övünç Demir, “İşitme Engelli vatandaşlarımızın önündeki iletişim engellerini kaldırarak belediyeyle iletişimini sağlamaya başladık. Belediyemiz bünyesinde işaret dili tercümanı istihdam edip işitme engeli bulunan vatandaşlarımızın belediyemize olan talep ve görüşlerini yüz yüze almaya başladık. Her vatandaşımız gibi onlar da artık başta belediye meclislerimiz olmak üzere tüm programlarımızı takip edebilecek.” İfadelerini kullandı

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı