Son dakika ABD Dışişleri Bakanı: Irak'la ortaklığımız stratejik SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Irak ve ABD İşbirliği Yüksek Komisyonu bir araya geldi ve Anthony Blinken، ABD Dışişleri Bakanı, "Irak'la ortaklığımız stratejik bir ortaklıktır" dedi.

Son dakika haberleri net --

Irak Başbakanı Muhammed Şii Sudani ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken başkanlığındaki Irak ve ABD Koordinasyon Yüksek Komisyonu bugün toplandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Başbakan Yardımcısı ve Planlama Bakanı Muhammed Ali Temim ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 
Basın toplantısında konuşan Blinken, "Başbakan Muhammed Şiya Sudani’nin ziyareti, ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Başbakan Sudani ve Irak heyetini Washington'da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Blinken, "Sudani ile iyi anlaştık. Irak'la ortaklığımız stratejiktir ve ABD ile Irak'ın stratejik ilişkileri vardır.” diye konuştu.

ABD yatırım sektörünün Irak’ta iş yapma konusunda ilgili olduğunu belirten Blinken, "Irak'ın ekonomi, yatırım ve enerji konularında başarılı olmasını görmekten memnuniyet duyuyoruz." şeklinde açıklama yaptı.
  

Temim, "Bugünkü toplantıdan olumlu sonuçlar almayı umuyoruz. ABD ile ortaklığımızı güçlendirmeye çalışıyoruz." diyerek, bölgede gerginliğin artması konusunda uyarıda bulunduklarını çünkü bunun herkese zarar verdiğini söylediklerini ifade etti. 

Irak hükümeti uluslararası ortaklıklarını genişletme ve gaz yatırımları yapma çabası içinde olduğunu belirten Temim, "Irak, ekonomisini teşvik etmek için ortaklarıyla çalışıyor." dedi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani 13 Nisan 2024’te ABD Başkanı Joe Biden'ın resmi daveti üzerine ABD'ye gitti. 

--> Sondakika haberleri net

Son dakika ABD Dışişleri Bakanı: Irak'la ortaklığımız stratejik SonDakika Haberleri Son dakika ABD Dışişleri Bakanı: Irak'la ortaklığımız stratejik SonDakika Haberleri