Son dakika Osmaniye'de Turizm Haftası kutlandı SonDakika Haberleri

TAKİP ET

Osmaniye'de 48. Turizm Haftası nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. 

Son dakika haberleri net

Fıstık Müzesinde düzenlenen etkinliğe Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşları İl Müdürleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Kültür ve Turizm İl Müdürü Burhan Torun yaptı. Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasının bu yıl 48.’sini kutladığımızı ifade eden Torun, “Turizm bilincini geliştirmek, turizm değerini artırmak, yaygınlaştırmak ve potansiyelini geliştirmek amacıyla Turizm Haftası her yıl kutlanmaktadır. Binlerce yıllık tarihi, geleneksel kültür yapısıyla, doğasıyla, yaylalarıyla, inanç turizmini sergileyebileceğimiz kültürel varlıklarımızla Osmaniye İlimiz Türkiye'deki nadir illerimiz arasındadır. Başta kültür turizmi, doğa turizmi, yayla turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi olarak değerlendirebileceğimiz alanlarımızı, turizm çeşitliliğini geliştirmek için çalışmalarımız devam etmektedir." dedi. 

Son zamanlarda yapılan proje ve yatırımlar sayesinde Osmaniye'nin turizm alanında daha öne çıkmaya başladığını da ifade eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Buran Torun, "Turizm sezonunun Ülkemize, Milletimize ve turizm sektöründe yer alan otel, acente ve tüm işletmelere hayırlı, huzurlu ve bereketli geçmesini diliyorum."dedi.

Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise Turizm Haftasını kutlayarak, "Osmaniye'miz turizm açısından büyük bir potansiyeli içinde barındırıyor. Bilinen 26 kalesi ile Kaleler Şehri. Aslantaş Açık Hava Müzemiz gerçekten çok orijinal, örneğine rastlanmayacak çok değerli eserleri içinde barındırıyor. Ala Camimiz var, çok kıymetli bir eser, çok büyük bir değer. Muhteşem şelalelerimiz, doğa harikası yaylalarımız var. Anadolu medeniyetler beşiği, Osmaniye'miz de Anadolu'nun bir köşesi olarak bu medeniyetlerin en önemli merkezlerinden biridir. İnşallah Osmaniye'mizin turizmde de hak ettiği yere gelmesi için mücadelemiz sürecek. İçinde bulunduğumuz Fıstık Müzesi Osmaniye'mizin hizmetine sunuldu. Yer fıstığının başkenti Osmaniye'miz. Bu müzenin Osmaniye'mizin önemli simgelerinden biri olduğunu düşünüyorum." dedi.

Etkinlik çerçevesinde, Japon Sanatçı Yoshitake Matsushita tarafından yapılan ve 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremlerden etkilenen şehirlerde sergilenmesi için ülkemize hibe edilen “Fuji Dağının Otuz Altı Manzarası” adlı resim serisinden oluşan serginin açılışı Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından yapıldı.

Sergi hakkında Kültür ve Turizm İl Müdürü Burhan Torun bilgi verdi. 

Japon inanç ve kültüründe önemli bir anlam taşıyan ve Japon sanatına sık sık konu olan Fuji Dağı’nın Yoshitake Matsushita tarafından “Fuji Dağının Otuz Altı Manzarası” adı altında, geleneksel Ukiyo-e resim serisinde kumaş üzerine ipek, pamuk, altın ip, kâğıt gibi hassas materyallerin dokunmasıyla yapıldığını ifade eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Burhan Torun, resim serisinde Fuji Dağı, farklı mevsimlerde ve hava koşullarında, farklı noktalardan ve mesafelerden görüldüğü şekliyle tasvir edildiğini söyledi.

Vali Yılmaz ve protokol mensupları açılışın ardından “Fuji Dağının Otuz Altı Manzarası” ve Karatepe Kilimleri Sergisini gezdiler.

Sondakika haberleri net

Son dakika Osmaniye'de Turizm Haftası kutlandı SonDakika Haberleri Son dakika Osmaniye'de Turizm Haftası kutlandı SonDakika Haberleri