Dekan Prof. Dr. Gültekin'den "Turizm Haftası" mesajı

TAKİP ET

Bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizm, Türkiye'nin en önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor. Ege Bölgesinin ve ülkemizin cazip turizm merkezleri arasında yer alan Çeşme ilçesi ise sektörün adeta kalbi konumunda.

Bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizm, Türkiye’nin en önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor. Ege Bölgesinin ve ülkemizin cazip turizm merkezleri arasında yer alan Çeşme ilçesi ise sektörün adeta kalbi konumunda.

Böylesine önemli bir lokasyonda yer alan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi; hem kaliteli eğitim anlayışı, hem de bölgeye sağladığı katkılarla Çeşme’nin, Turizm ve Gastronomi alanlarında lider bölge olması için çalışmalar yürütüyor. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, 15-22 Nisan “Turizm Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkiye Yüzyılında Turizm sektörünün kalkınma hedefleri doğrultusunda önemli rol oynadığını dile getiren Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye; bilimden teknolojiye, eğitimden diplomasiye her alanda büyük bir ivme yakalamış durumda. Turizm sektörü de ‘Lider Ülke Türkiye’ ilkesinin çok önemli bir parçası. 60 milyon turistin hedeflendiği günümüzde, turizmin her alanında göğsümüzü kabartan başarılara şahit oluyoruz. Biz de, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi olarak ülkemizin turizm alanında yakaladığı güçlü ivmeyi destekleyecek yatırımlarımıza, eğitim alanındaki yeniliklerimize ve örnek uygulamalarımıza devam ediyoruz. 1,5 milyon dolar bağış miktarını yakaladık. Bu bağışların bir bölümüyle Gastronomi Akademisini ve en gelişmiş teknolojilerle donatılmış Türkiye’nin sayılı eğitim mutfaklarından birini kurduk. Başta öğrenci yurdu projesi olmak üzere çok yakında yeni projelerimizi de hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Turizm Haftasını gönülden kutluyorum” diye konuştu.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı