Dünya Ralli Şampiyonası'nda Bir Türk Ekip! Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyon Pilotu Ali Türkkan'la Mücadeleye Hazır

TAKİP ET

Türkiye'de sayısız başarılara imza atan Castrol Ford Team Türkiye, motorsporlarında Formula 1'den sonraki en popüler şampiyonalardan olan Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) bir kez daha Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye’de sayısız başarılara imza atan Castrol Ford Team Türkiye, motorsporlarında Formula 1’den sonraki en popüler şampiyonalardan olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) bir kez daha Türkiye’yi temsil edecek. Takımın pek çok şampiyonluğa imza atan genç pilotu Ali Türkkan ile tecrübeli co-pilotu Burak Erdener, şampiyonanın en zorlu etaplarından biri olan Hırvatistan Rallisi’nde Junior WRC sınıfında podyum için yarışacak.

Türkiye’ye ilk ve tek Avrupa Ralli Şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, uluslararası arenadaki mücadelesine kaldığı yerden devam ediyor. Takım, genç pilotu Ali Türkkan ve tecrübeli co-pilotu Burak Erdener ile Dünya Ralli Şampiyonası’nda (World Rally Championship-WRC) bir kez daha Türkiye’yi temsil etmek üzere Hırvatistan rallisine çıkıyor. İkili, Junior WRC (Dünya Gençler Şampiyonası) sınıfında rakipleriyle yarışacak.

WRC’de 2024 sezonunun dördüncü yarışı olan Hırvatistan Rallisi, 18-21 Nisan tarihleri arasında koşulacak. 30 farklı ülkeden 150’nin üzerinde sporcu, 20 özel etaptan oluşan 283 kilometre parkurda hem rakiplerine hem de zorlu şartlara karşı mücadele verecek. Değişken asfalt zemin şartlarına sahip olan Hırvatistan Rallisi parkuru, hızlı ve kimi noktalarda daralan ve kaygan virajlarıyla öne çıkıyor.

Ali Türkkan ve Burak Erdener, Castrol Ford Team Türkiye’nin köklü sponsorları ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) desteğiyle mücadele edecek. Dünyada ilk defa Ford tarafından üretilen en son jenerasyon ralli otomobili Fiesta Rally3 EVO ile yarışacak olan ikili, bir kez daha yeteneklerini ve araçlarının hızını ortaya koyarak zirveye ulaşmak için start alacak.

Castrol Ford Team Türkiye'nin şampiyon pilotu Murat Bostancı, pilot koçu ve koordinatörü olarak ikiliye destek olacak. Hırvatistan Rallisi’nin daha önce 2015 yılında kazanarak Avrupa Ralli Kupası’nı ülkemize getiren Bostancı, uzun yıllar boyunca hem Türkiye’de hem de Avrupa’da elde ettiği tecrübe ve bilgilerini ekibe aktaracak.

Ali Türkkan ve Burak Erdener asfalt zemine hazır 

Ali Türkkan ve Burak Erdener, WRC öncesinde Hırvatistan’da benzer asfalt etaplarda koşulan Quattro River Rally’de kendilerini test etme fırsatı bulmuştu. Yarışı baştan sona yüksek tempoda götüren başarılı ikili, 12 etabın 5’ini kazanarak Hırvatistan için hazır olduklarını göstermişti. İkili, yarışı Rally3 sınıfında 8 saniye farkla ikinci sırada tamamlamayı başarmıştı.

Sezon için iyi bir hazırlık yaptıklarını belirten Ali Türkkan, “Bu sezon için çok titiz bir hazırlık sürecinden geçtik ve takım olarak çok iyi bir uyum yakaladık. Geçen yıl Dünya Ralli Şampiyonası’nda elde ettiğimiz tecrübeyi bu sezon podyuma taşımak için motive ve kararlıyız. Bu yıl Junior WRC klasmanında tarihin en çok katılımlı ve en çekişmeli sezonu oluyor. Hırvatistan Rallisi’ne ilk defa katılıyoruz ve çok zor bir yarış ama hedefimiz, her yarışta en iyi performansı sergileyerek podyuma çıkmak ve Türkiye’nin adını en iyi şekilde duyurmak.” dedi.

Murat Bostancı, “Geçen sezon kıyasıya rekabetin yaşandığı WRC sahnesinde Ali ve Burak’ın elde ettiği başarılı sonuçlar ve daha ilk yarışlarında podyuma çıkmış olmaları, onların ne kadar yetenekli ve hızlı bir ikili olduğunu gösteriyor. Junior WRC geleceğin dünya şampiyonlarının çıktığı çok önemli bir klasman. Bugüne kadar 17 Dünya Ralli Şampiyonluğu ve 500’e yakın podyum Junior WRC’de yarışmış pilotlar tarafından kazanıldı.  Castrol Ford Team Türkiye olarak büyük başarılar elde etmeyi hedefliyoruz ve bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Dünya Ralli Şampiyonası bu sporun zirvesi ve bu yola bir Türk ekip olarak formalite için değil kazanmak için çıktık.” diye konuştu.

Geçen sezon Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu kazanarak Türk ralli tarihinin en genç şampiyonu olan Ali Türkkan ile co-pilotu Burak Erdener, bu yıl uluslararası arenada da yeni zirveleri hedefliyor. 2023 sezonunda da Türkiye’yi WRC’de temsil eden ikili, podyum başarılarıyla taçlandırdıkları yarışlar boyunca performanslarıyla göz doldurmuştu.

27. yılını kutlayan Castrol Ford Team Türkiye, 2008 yılında WRC’den FSTI sınıfında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleriyle dönerek dünya çapındaki başarısını kanıtlamıştı. Takım, 2013 yılında Murat Bostancı ile Junior WRC sınıfında, 2018 yılında Buğra Banaz ile tekrar Junior WRC sınıfında ve aynı yıl Murat Bostancı ile de WRC2 sınıfında mücadele vermişti.

Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener de ilk kez 2022’de Türk Milli Takımı olarak katıldıkları FIA Motorsporları Oyunları’nda Türkiye adına tek madalyayı kazanmıştı. Ali Türkkan, 2021 yılında co-pilotu Onur Vatansever ile Avrupa Ralli Kupası’nda Genç Pilotlar ve İki Çeker Şampiyonluğuna, Balkan Ralli Kupası’nda Genç Pilotlar ve İki Çeker Şampiyonluğuna uzanmıştı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı