Hackerlar Yapay Zeka İle Sosyal Medyada Kötü Amaçlı Reklamlar Oluşturuyor

Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği yapay zeka platformları, siber saldırganların gözdesi haline geldi.

Yapay zekaya dair içerik üreticisi gibi davranan saldırganların, kendi profillerini tanıtmak için reklam verdiğini ve bu şekilde kullanıcıları kandırdığını ifade eden Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, sosyal medyada yer alan yapay zeka reklamlarına karşı kullanıcıları uyarıyor.

Üretken yapay zeka platformlarının yükselişi, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden kullanıcılar kadar siber suçluların da merceği altında. Öyle ki saldırganlar, yapay zeka destekli uygulamaları tanıtan içerik üreticilerini taklit ederek, sosyal medya kullanıcılarını tuzağa çekiyor. Bunun için kişilerin Facebook hesaplarını ele geçiren saldırganlar, sayfanın açıklamalarını, kapak ve profil fotoğrafını değiştirmeye başlıyor. Böylece, sayfanın yapay zeka tabanlı görüntü ve video oluşturucular tarafından yönetiliyormuş gibi görünmesini sağlayan saldırganlar, ürettikleri içeriklerle kötü amaçlı yazılımlarını reklamlar aracılığıyla yayıyor. Kötü amaçlı yazılım sunan reklamlarla etkileşime giren kullanıcıların, farkında olmadan cihazlarına zararlı dosyalar indirmiş ve dağıtmış olabileceğini belirten Akkoyunlu, sosyal medyada yer alan yapay zeka reklamlarına karşı kullanıcıları uyarıyor.

Saldırılar, Meta’nın Sponsorlu Reklam İçerikleriyle Yayılıyor

Siber suçluların, kötü amaçlı saldırılarını gerçekleştirebilmek için sosyal medyada yapay zeka reklamlarını kullandığını, bu sayede kuruluşların ve kişilerin bilgilerini ele geçirdiğini aktaran Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Araştırmacılarımız tarafından analiz edilen kötü amaçlı reklam kampanyaları, tüketicilerin cihazları, verileri ve kimlikleri için ciddi riskler oluşturan çeşitli kötü amaçlı yazılımları içeriyor. Bu saldırıları yaymak için Meta'nın sponsorlu reklam sistemini kullanan saldırganlar, Malware-as-a-service (MaaS) iş modeli aracılığıyla oldukça ilgi çekici bir dağıtım sistemi oluşturdu. Bu tür reklamlarla etkileşime giren kişi veya kuruluşlar hassas bilgilerin çalınması, çevrimiçi hesapların tehlikeye atılması, dolandırıcılık yapılması, iş süreçlerinin sekteye uğratılması veya tehlikeye atılmış bir sistemdeki verilerin şifrelenmesinin ardından fidye talep edilmesi gibi tehditlerle karşılaşabiliyor.” açıklamasında bulundu.

Çok katmanlı koruma özelliklerine sahip kapsamlı bir güvenlik çözümü, yalnızca kötü amaçlı yazılımları tespit etmekle kalmaz, aynı zamanda kötü amaçlı bir web sayfasına gitmenizi de önleyerek güvenliğinizi ve gizliliğinizi etkileyebilecek izinsiz indirmeleri durdurur. En gelişmiş zararlı yazılımlara karşı bile zırhlı koruma sağlayan Bitdefender Total Security, tek seferde Windows, Mac, İOS ve Android cihazlarınızı koruma altına alır ve birden fazla platformda bulunan cihazlarınızdaki kişisel verilerinizi sistem performansını düşürmeden korumak için tasarlanmış özelliklere sahiptir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı