Didim'de, Didim Belediyesi ekipleri ve Didim Plogging Grubu üyeleri ile birlikte kıyı temizliği çalışması yapıldı.

TAKİP ET

Ülkemizin önemli turizm kentleri arasında yer alan ve uzun bir sahil şeridine sahip olan Didim'de, insanların ve deniz canlılarının sağlığını korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla kıyı temizliği çalışması gerçekleştirildi.

Ülkemizin önemli turizm kentleri arasında yer alan ve uzun bir sahil şeridine sahip olan Didim’de, insanların ve deniz canlılarının sağlığını korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla kıyı temizliği çalışması gerçekleştirildi.


Çevre ve sahil temizliğine dikkat çekmek isteyen gönüllü yabancı vatandaşlardan oluşan Plogging grubu ve Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Manastır Koyu’nda yapılan kıyı temizliği çalışmasına Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Belediye Başkan Yardımcısı Aydan Aşık Turgut ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.


Farkındalık çalışmasında, sahilde toplanan çöpler, geri dönüşüm malzemeleri ve izmarit atıkları belediye personelleri ve gönüllüler tarafından toplanarak ortadan kaldırıldı. Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Nadide güzellikteki koylarından biri olan Manastır Koyu’nda, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli olan çalışma arkadaşlarımla ve Didim Plogging Grubu üyeleriyle birlikte kıyı temizleme çalışması yaptık.  Bu duyarlılığın ve farkındalığın artması ve gelişmesinin hepimizin sorumluluğu olduğunu unutmayalım.” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı