Hukuk ve Doğa Okulu İzmir'de Tekrar Başlıyor.

TAKİP ET

Doğa Derneği, 2021 yılından bu yana ücretsiz olarak düzenlediği Hukuk ve Doğa Okulu'nu bu sene 5-6-7 Haziran 2024 tarihlerinde Seferihisar Doğa Okulu'nda gerçekleştiriyor. 

Doğa Derneği, 2021 yılından bu yana ücretsiz olarak düzenlediği Hukuk ve Doğa Okulu’nu bu sene 5-6-7 Haziran 2024 tarihlerinde Seferihisar Doğa Okulu’nda gerçekleştiriyor. 

Doğa hakkı, iklim değişikliğiyle mücadele, iklim adaleti ve hukuka dair gelişmelerin ele alınacağı eğitimin dördüncüsü hukukçuların başvurularına açık. 

Hukuk ve Doğa Okulu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hukukçular ile doğa tahribatlarına karşı hukuki mücadeleyi büyütmek için Doğa Derneği uzmanları tarafından düzenleniyor.

Doğa hakkı, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele, iklim adaleti ve çevre hukukuna dair gelişmelerin hep birlikte tartışılması hedefleniyor. Ücretsiz olarak gerçekleşecek Hukuk ve Doğa Okulu’nda, doğa savunuculuğundaki deneyimleri paylaşmak, hukuku doğa savunusunda etkin bir araç olarak kullanmak, doğa ve iklim okur-yazarlığını geliştirmek ve saha bilgisini arttırmak için hukukçular bir araya gelecek. 

Hukuk ve Doğa Okulunda; 

-Doğa hakkı ve doğa savunuculuğunda hukukun etkin bir araç olarak kullanımı,

-Doğa savunuculuğunda başvurulabilecek ulusal ve uluslararası hukuki mekanizmalar, 

-Türkiye’de doğa mücadelesi tarihine bakış, İdari başvuru ve dava süreçleri,

-Proje dosyası inceleme ve örnek davalar,

-Doğa Derneği’nin savunuculuk deneyimleri,

-Doğa ve iklim okur-yazarlığı ile birlikte İklim Adaleti ve Doğayla uyumlu yaşam konuşulacak. 

Kimler Başvurabilir? 

Doğa savunuculuğu alanında kendini geliştirmek isteyen, kolektif ve yaratıcı üretim süreçlerine uyum gösterebilen, doğa hakkı ve iklim hukuku alanında Türkiye ve Dünyadaki gelişmelere ilgi duyan; Hukuk fakültesi son sınıf öğrencileri, Hukukçu akademisyenler, Stajyer avukatlar, Avukatların başvurusuna açık.

Kayıtlar için Doğa Derneği web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Doğa Derneği’nin Hukuk Danışmanı Av. Özlem Altıparmak, ”Bu yıl okulumuzun dördüncüsünü yapıyoruz. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz iki okulumuzun katılımcılarıyla ortak davalar açtık ve doğanın hakkını savunmak için birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bu yılki yeni katılımlarla doğanın hakkını savunacak hukukçuların çoğalacağını düşünüyoruz. Başvuruları bekliyoruz. Başvurular 6 Mayıs 2024 tarihinde kapatılacaktır ve sınırlı yer kapasitemiz nedeniyle başvurucular değerlendirmeye alınacaktır." dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı