Müze ve ören yerlerine 3 ayda 4 milyon ziyaretçi

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılının ilk üç ayında müze ve ören yerlerinde 4 milyona yakın ziyaretçi ağırlandığını açıkladı.

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizin bu dönemde en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri Konya Mevlâna Müzesi, Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri, İzmir Efes Ören Yeri, Nevşehir Göreme Ören Yeri, Nevşehir Zelve-Paşabağları Ören Yeri, Ankara Cumhuriyet Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Galata Kulesi, Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri, Nevşehir Kaymaklı Yer Altı Şehri oldu” dedi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bayram tatiline de değindi ve tatil boyunca müzelerin açık olacağının altını çizdi. Bakan Ersoy, “Müzekartlarınız hazır mı? Bakanlığımıza bağlı 300’den fazla müze ve ören yeri ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzeler Ramazan Bayramı boyunca sizleri bekliyor. Tarihe ve kültüre yolculuk edenlerin vazgeçilmezi olan Müzekart sadece 60 lira. Bayram tatili boyunca tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KONYA MEVLÂNA MÜZESİ İLK SIRADA

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise geçen yıl yaklaşık 30.5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan müze ve ören yerlerinin bu yılın ilk üç ayında 3 milyon 886 bin 998 ziyaretçi ağırladığı kaydedildi. Açıklamaya göre; Konya Mevlâna Müzesi, 383 bin 392 kişi ile 3 ayın en çok ziyaret edilen müzesi oldu. Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri’ni 259 bin 25, İzmir Efes Ören Yeri’ni 249 bin 482, İzmir Efes Ören Yeri’ni 249 bin 482, Nevşehir Göreme Ören Yeri’ni 149 bin 23 kişi ziyaret etti.

MÜZEKART SATIŞLARINDA REKOR

Açıklamada, Müzekart satışlarında da rekor kırıldığı belirtildi. Buna göre, yılın ilk üç ayında 701 bin 162 Müzekart satıldı. Müzekart satışları bu yılın ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 arttı ve 217 bin 33 oldu. Şubat ayı satışı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 122 artarak 245 bin 10, mart ayı satışı ise yüzde 77 artarak, 239 bin 119 oldu.