Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş Emlakjet karşısında kritik zafer

TAKİP ET

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 26. hafta maçında Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş Emlakjet'i 96-93'lük skorla mağlup etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 26. hafta maçında Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş Emlakjet’i konuk etti.

Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta gülen taraf 96-93’lük skorla Bahçeşehir Koleji oldu. Bahçeşehir Koleji mücadeleye Tony Taylor, Muhammed Baygül, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken konuk ekip Beşiktaş Emlakjet, Derek Needham, Jonah Mathews, Matt Mitchell, Kerem Konan ve Angel Delgado beşiyle sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk sayıları, basket faulü bulan Jonah Mathews ile konuk takım Beşiktaş Emlakjet’ten geldi. Faul çizgisinden bir sayı çıkaran Tyler Cavanaugh ve orta mesafeli isabeti kaydeden Jerry Boutsiele ile ev sahibi Bahçeşehir Koleji basketleri buldu. Jonah Mathews’un sayısıyla yeniden öne geçen Beşiktaş Emlakjet, yeniden öne geçti. Derek Needham’ın basketine Axel Bouteille ve Tony Taylor ile cevap veren Kırmızı Ejderhalar, skoru 11-9’a getirdi. Angel Delgado ve Axel Bouteille’in karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde Kerem Konan ile smacı kaydeden Beşiktaş Emlakjet, skoru eşitledi. Yayın gerisinden isabeti bulan Tyler Cavanaugh’a cevap, Jonah Mathews’dan geldi. Karşılıklı basketlerle geçilen dakikalarda Tony Taylor ile üçlüğü bulan Bahçeşehir Koleji, 23-22 öne geçti. Trey Kell ile basket faulü bulan Kırmızı Ejderhalar, skoru 26-22’ye getirdi. Berkan Durmaz ile üçlüğü kaydeden konuk takım, Yiğit Arslan ile bir üçlük daha buldu ve 27-28 öne geçti. Beşiktaş Emlakjet, ilk çeyreği 29-30 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk basketi, orta mesafeli isabeti bulan Angel Delgado ile Beşiktaş Emlakjet’ten geldi. Arca Tülüoğlu ile sayıyı kaydeden Bahçeşehir Koleji, Tony Taylor’ın basketiyle 33-32 öne geçti. Yayın gerisinden Jonah Mathews ile isabeti bulan konuk takıma cevap, Jerry Boutsiele’den geldi. Arca Tülüoğlu’nun basketiyle Kırmızı Ejderhalar yeniden öne geçti. Axel Bouteille ile bir sayı daha bulan Bahçeşehir Koleji’ne cevap, Kerem Konan’dan geldi. Trey Kell ile boyalı alandan isabeti bulan ev sahibi, skoru 41-37’ye getirdi. Jonah Mathews ile bir sayı daha bulan Beşiktaş Emlakjet, farkı iki sayıya indirdi. Can Maxim Mutaf’ın üçlüğüne hemen cevap veren Derek Needham, farkı yeniden ikiye çekti. Trey Kell ile sayıyı bulan Kırmızı Ejderhalar, serbest atışlarda hata yapmayan Axel Bouteille ile skoru 48-42’ye getirdi. Jonah Mathews ve Axel Bouteille’in karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde Kyle Allman ile üst üste iki isabet bulan Beşiktaş Emlakjet, farkı iki sayıya indirdi. Jerry Boutsiele ve Tony Taylor ile gelen sayılarla 55-50 öne geçen Bahçeşehir Koleji, Tony Taylor’ın son saniyede bulduğu basketle ilk yarıyı 57-52 önde tamamladı.

İkinci yarının ilk sayıları, orta mesafeden isabeti bulan Jerry Boutsiele ile Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Serbest atışlarda hata yapmayan Jerry Boutsiele, skoru 61-52’ye getirdi. Bu kez de boyalı alandan basketi bulan Jerry Boutsiele, farkı 11 sayıya yükseltti ve Beşiktaş Emlakjet’e molayı aldırdı. Samet Yiğitoğlu ve Axel Bouteille’in karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde bu kez de basket faulü bulan Samet Yiğitoğlu, skoru 65-58’e getirdi. Kerem Konan’ın smacıyla farkı beşe indiren konuk ekip, skoru 65-60’a getirdi. Jonah Mathews ile bir basket daha bulan Beşiktaş Emlakjet, Kerem Konan’ın basketiyle farkı bir sayıya indirdi. Jerry Boutsiele ile basketi bulan Kırmızı Ejderhalar, skoru 67-64’e getirdi. Samet Yiğitoğlu’nun basketine Axel Bouteille’in üst üste attığı iki basketle cevap veren ev sahibi, skoru 72-66’ya getirdi. Berkay Candan’ın basketine Derek Needham ile cevap veren Beşiktaş Emlakjet, son çeyreğe 74-70 geride girdi.

Son çeyreğe Jonah Mathews’un serbest atışlarıyla başlandı. Angel Delgado ile bir de basket bulan Beşiktaş Emlakjet, skoru eşitledi. Jerry Boutsiele’in smacıyla yeniden öne geçen Bahçeşehir Koleji’ne karşılık, Jonah Mathews’dan geldi. Tony Taylor ile üçlüğü bulan Bahçeşehir Koleji’ne bu kez de cevap veren oyuncu Yiğit Arslan oldu. Kyle Allman’ın basketine Tyler Cavanaugh’ın üçlüğüyle cevap veren Kırmızı Ejderhalar, üstünlüğü yeniden gele geçirdi. Yiğit Arslan’ın basketine cevap veren Jerry Boutsiele ile üstünlüğü koruyan ev sahibi, skoru 85-84’e getirdi. Samet Yiğitoğlu ve Tony Taylor’ın karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde yayın gerisinden isabeti kaydeden Jonah Mathews, Beşiktaş Emlakjet’i 87-89 öne geçirdi. Tyler Cavanaugh ile üç sayılık basketi bulan Bahçeşehir Koleji, yeniden öne geçti. Bir üçlük daha atan Tyler Cavanaugh, Kırmızı Ejderhalar’ı 95-91 öne geçirdi. Bahçeşehir Koleji, mücadeleyi 96-93 kazandı ve ligdeki 10. galibiyetini aldı.

KOÇ GÖRÜŞÜ

Öncelikle tüm oyuncularımı ve ekibimi galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Maçtan önce de söylediğim gibi zor bir maç oldu ve bizim için çok önemli bir galibiyetti. Özellikle ofansif olarak harika bir ilk yarı oynadık ve 57 sayı attık. Maçın sonunda fark tek pozisyondu ve kazanmayı başardık. Ligde önümüzde dört maçımız daha var ve elimizden gelen en iyi sonuçları almaya çalışacağız. Önümüzdeki maça hazırlanmaya başlayacağız, umarım istediğimiz sonucu alırız.