Murat Kurum'dan 'Risksiz İstanbul' toplantısı! "5 bin 833 liradan başlayan taksitlerle ödenecek"

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Risksiz İstanbul' sloganıyla düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu. Kiptaş'la yapılacak dönüşümlere dikkat çeken Kurum, 700 bin lira hibe destek vereceğiz. 700 bin lira da kredi desteği vereceğiz. Vatandaşımızın ödemeleri konutun bitiş tarihinde başlayacak. İlk yıl faizsiz sabit taksitle, sadece 5 bin 833 liradan başlayan taksitlerle ödenecek. ifadelerini kullandı. Kurum başvuruların 15 Nisan'da başlayacağını belirtti.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum İstanbul'da 'Risksiz İstanbul' başlıklı toplantı düzenlendi.

Afetlere yönelik çalışmalarını anlatan Kurum şu ifadeleri kullandı;

İstanbul'un artık sevgiye, kardeşliğe ihtiyacı var. Bugün tüm İstanbullular için bu kardeşliği daha da büyütmek için kıymetli dostlarımızla bir aradayız.

Afetlere dirençli, risksiz İstanbul toplantımızın tanıtımı için bir aradayız. İstanbul'la bu heyecanı paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ GÖZ ARDI ETMEDİK"

Biz gayemizi en baştan ilan ettik. İstanbul'u hep birlikte Türkiye Yüzyılı'nın öncü şehri yapacağız. Bugün de bu gayenin gerçekleşmesi için en çok ihtiyaç duyduğumuz projeler, anlatacağız. Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, sanayi alanlarının dönüşümünden iklim değişikliğine kadar geniş yelpazeli sunumumuzu yapacağız. Güzel bir geleceği hep birlikte hazırlıyoruz.

İstanbulluları paydaşımız olarak görüyor, İstanbul'u yönetecek ekibin de birer parçası olarak görüyoruz. Her başarının ardında mutlaka bir fikir vardır. 25 yılda ulaştığımız hedeflere bütüncül bakış açısı ile milletimiz ile el ele vererek ulaştık. Hızlı ulaşım hakkını ihmal etmedik. Sosyal belediyeciliği göz ardı etmedik. Projelerimizin maliyeti, ne zaman başlayıp ne zaman biteceği bellidir. İstanbul'a ne kazandıracağımız şimdiden ortadadır. İşlerimizin üzerine neden bu kadar titriyoruz sebebi açıktır. Sebebi İstanbullu kardeşlerimizin mutluluğudur.

"İSTANBUL ARTIK ÇARESİZ DEĞİLDİR"

Mevcut yönetim her alanda başarısız oldu. İstanbullular bu başarısız yılların ardından artık çaresiz değil. Kimle konuşsak İstanbul'daki sistem eksikliğini söylüyor. İstanbul'un sorunlarını çözerken merkeze insanı alan yeni anlayış sunuyoruz. İstanbul gündelik, keyfi kararlarla yönetilemez. Bu İstanbul'u çözümsüzlüğe mahkum eder. Amacımız sizleri stressiz İstanbul'da yaşatmak.

Tek dileğimiz İstanbul'un mutluluğudur. Bugün ülkemizin coğrafyasının yüzde 66'sı deprem riski altındadır. Büyüklüğü 6 ve üzeri 60'a yakın deprem yaşadık. 130 bine yakın kardeşimizi bu depremler nedeniyle toprağa verdik. Büyük Marmara depreminde 18 bin canımızı kaybettik. Asrın felaketinde 53 bin insanımızı kaybettik... Dünyada böyle bir yıkım görülmedi. Bu afetlerin ardından herkesin gündeminde İstanbul'un deprem gerçeği var. Olası İstanbul depremi bir milli güvenlik sorunu olacaktır.

"CHP TEK OLUMLU ADIM ATMADI"

Böyle acil bir konuda CHP'li yönetim tek bir olumlu adım atmadı. İstanbul'u dönüşüm vaatleri ile kandırdılar. Aynı planı 3 kez yayınladılar. İstanbul'un aklı ile alay etiler. Yavrularımızın geleceğine ihanet ettiler. Yarı planlı belediyecilik yapanlardan başka bir şey beklenmezdi. Gerçek belediyeciliğin neferleri sahaya çıkmıştır. Cumhur ittifakı ile annelerimizin yavrularımızın umutlarını bola çıkarmayacağız. Risksiz İstanbul için projelerimizi 6 temek başlıkta gerçekleştireceğiz. Yeni sosyal konutlar inşa edip kent meydanlarımızı ve tarihi değerlerimizi ihya edeceğiz. Burada sanayi alanlarımızı dönüştürecek ve iklim değişikliği ile mücadeleyi yapacağız.

"650 BİN YENİ KONUT İNŞ EDECEĞİZ"

Marmara bölgesini bir bütün olarak olarak düşüneceğiz. Projelerimizi, geleneksel ve yatay mimarimizi merkeze alarak çizeceğiz. Mevcut yeşil alanlarımızı, donatı alanlarımızı arttıracağız. İstanbul’da klasik planlamayı değil, sizlere nefes aldıracak, yeni imkânlar sunacak sürdürülebilir planlama ilkelerini hayata geçireceğiz. Yenilikçi kent yönetimini, modern şehircilik trentlerini ve kentsel tasarım yaklaşımını benimseyeceğiz.

Ve 5 yılda 39 ilçemizde; yatay mimari ekseninde, komşuluk ilişkilerini odağa alan, nüfusu artırmayan, tam 650 bin yeni konut inşa edeceğiz.

Yeni güvenli, huzurlu yuvalarımızın 300 binini KİPTAŞ eliyle yapacağız.

BAŞVURULAR 15 NİSAN'DA

“Yarısı Büyükşehir’den diyerek” evini Kiptaş’la dönüştürenlere 700 bin lira hibe destek vereceğiz. 700 bin lira da kredi desteği vereceğiz. Vatandaşımızın ödemeleri konutun bitiş tarihinde başlayacak. İlk yıl faizsiz sabit taksitle, sadece 5 bin 833 liradan başlayan taksitlerle ödenecek. Bununla da kalmayacak, tam 100 bin lira taşınma yardımı vereceğiz. İşte ekranda da gördüğünüz üzere; kampanyanın onay süreçlerini de hızlandıracağız. 15 Nisan’da başvuruları almaya başlayacağız.

"18 AYDA TESLİM EDECEĞİZ"

Hızlı bir şekilde, sahaya göndereceğimiz uzmanlarla; İstanbul’un her yerinde tespit ve değerlendirmeleri vatandaşımızla birlikte yapacağız. Olumlu sonuçlanan başvuruların sözleşme, proje ve ruhsat işlemlerini de yine çok kısa sürede tamamlayacağız. Ve İstanbullulara yeni yuvalarını sadece 18 ayda teslim edeceğiz.

AK Partimizin en iddialı olduğu alanların başında, kentsel dönüşüm ve konut edindirme gelir. 650 bin yeni yuvanın 250 binini; vatandaşımızın anlaştığı özel sektör firmaları eliyle, yerinde dönüştüreceğiz. Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaş ve özel sektör arasındaki iş birliğiyle; vatandaşımızın kendi ihtiyaçlarına uygun, yaşam tarzlarına cevap veren kentsel dönüşüm projelerinin sayısını artırmış olacağız.

Özel sektörümüzün yatırımları sayesinde, 250 alt sektörü harekete geçirecek, İstanbul’un ekonomisine ve istihdamına devrim niteliğinde bir katkı sunacağız.

Vatandaşımızla özel sektörün bu işbirliğini olabildiğince kolaylaştıracağız. Bakın bugün oturduğumuz eski binalarımız verimsiz kullanılıyor. Yeni yönetmeliklerden de faydalanamıyorlar. Bu nedenle de mağduriyetler oluşuyor. Biz bunları gidermek için kolaylaştırıcı dönüşüm planı yapacağız. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini yeni kat desteği ya da yapı alanı destekleriyle gidereceğiz.

"ÇOK DÜŞÜK FİYATLARLA KİRALAYACAĞIZ"

İşte Üsküdar yerinde dönüşüm projelerimiz… Bakırköy yerinde dönüşüm projelerimiz… 650 bin konutun geriye kalan 100 binini ise; yine belediyemizin imkânlarıyla; yine Kiptaş’ımızla, sosyal konut konseptine göre inşa edeceğiz. Sosyal konutlarımızı, hem dönüşüm isteyen kardeşlerimize, hem de düşük gelirli insanımıza uygun kiralarla konut sağlamak amacıyla yapacağız. Bu sayede; farklı gelir gruplarından insanlarımızın birlikteliğini güçlendireceğiz. İnsanımızın; sağlık, eğitim gibi tüm hizmetlere en kolay şekilde erişimini güçlendireceğiz.

Vatandaşlarımızın Siztem İstanbul yaklaşımının avantajlarını net bir şekilde yaşayacağı en önemli projemiz 100 bin sosyal konut projesidir. Neden mi? Çünkü biz bu 100 bin yuvayı; evi dönüşüme girecek yuva sahiplerine satmayacağız, tam aksine çok düşük fiyatlarla kiralayacağız. Ve 100 bin sosyal konuttan 39 ilçemiz de faydalanacak. Eşsiz İstanbul’umuzun kimliğine zarar vermeyecek yatay mimariyle tasarlanacak sosyal konutlarımız 18 ayda tamamlanacak.

Bu içerik Ufuk Dağ tarafından yayına alınmıştır

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ Cumhurbaşkanı Erdoğan 'rahatsızız' diyerek duyurdu: AYM'nin aldığı kararları hazmedemiyorum Erdoğan'dan dikkat çeken Sisi mesajı! Yeni bir dönem başladı 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor