Göker Köse, vekaleten Almatı Havalimanı Genel Müdürü olarak atandı

Kazakistan'ın Almatı Havalimanı'nda yeni terminal yatırımının başarıyla tamamlanmasının ardından üst yönetim değişikliği gerçekleşecek. Sektörde 19 yıllık deneyimi bulunan Köse, 17 Haziran 2024 itibariyle vekaleten Genel Müdürlük pozisyonunu üstlenecek. Resmi süreçlerin tamamlanmasının ardından asaleten atanacak.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı Havalimanı’nda üst yönetim değişikliği gerçekleşecek. Haziran 2021’den bu yana genel müdürlük pozisyonunda bulunan Alper Ersoy, yeni terminal yatırımının tamamlanması ve operasyonların başlamasının ardından kariyerine grup dışında devam etmek üzere 16 Haziran’da görevinden ayrılacak. Bu pozisyonu TAV Havalimanları ve Groupe ADP’de 19 yıllık deneyime sahip olan Göker Köse üstlenecek. Vekaleten atanan Köse, resmi süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte asaleten Genel Müdür olarak görev yapacak.

Göker Köse kimdir

Göker Köse havacılık sektöründe 19 yıllık deneyime sahiptir. Köse, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ekonomi bölümünden mezun oldu.  Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı. TAV Havalimanları’na 2005’te Management Trainee (MT) programı kapsamında katıldı ve bir yıl boyunca sivil havacılık ve havalimanı işletmesinin farklı alanlarında deneyim kazandı. Bu dönemde Ankara Esenboğa Havalimanı projesinin operasyonel hazırlık ve transfer (ORAT) sürecinde yer aldı.  Kariyerine 2006’da TAV Havalimanları finans ve strateji departmanında devam etti. 11 yıl boyunca TAV Havalimanları’nın üstlendiği projelerin teknik ve çevresel analizleri, finansal ve ticari planlamalarını yönetti. Bu projelerin yatırım gereklilikleri ve finansman süreçlerinde çalıştı. 2017’de TAV Havalimanları’nın ana hissedarı Groupe ADP’de Yatırımlar ve Finansal Planlama Direktörü olarak görev yapmaya başladı. Haziran 2024’te Almatı Havalimanı Genel Müdürü pozisyonuna vekaleten atandı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı