EÜ Fen Fakültesinin tüm bölümlerinin kalitesi tescillendi

TAKİP ET

Türkiye'nin YÖKAK tarafından tam akredite edilen ilk devlet üniversitesi olan Ege Üniversitesinde, kalite ve akreditasyon çalışmaları devam ediyor.

Türkiye’nin YÖKAK tarafından tam akredite edilen ilk devlet üniversitesi olan Ege Üniversitesinde, kalite ve akreditasyon çalışmaları devam ediyor.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyokimya ve İstatistik lisans programlarının akreditasyonu; Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 3 yıl süreyle akredite edilerek uzatıldı. Biyoloji ve Kimya bölümleri ise ilk başvuruda 5 yıl süre ile akredite edildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret eden Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerim Çiçek, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Salman, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Değirmenci, Biyokimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk Selçuki ve İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gözde Ulutagay akreditasyon belgelerini takdim etti.

Ege Üniversitesinde programların yüzde 75’inin akredite olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Araştırma üniversitesi unvanına sahip bir yükseköğretim kurumu olarak, eğitimde kalite ve akreditasyon en önemli önceliklerimizden birisi. Ülkemizde tam akreditasyon alan ilk devlet üniversite olmanın verdiği sorumlulukla kalite bilincini bir kültür haline getirerek, birim düzeyinde de gerekli koşulları sağlamaya özel hassasiyet gösteriyoruz. Ülkemizin temel bilimler alanındaki köklü akademik birimlerinden olan Fen Fakültemizin bölümlerinin tamamının akreditasyonu ile eğitim kalitemiz bir kez daha tescillenmiş oldu. Emeği geçen hocalarımızı, öğrencilerimizi ve tüm paydaşlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“Sekiz eğitim programının tümü akredite”

Fen Fakültesinde 8 lisans programının tümünün akredite olduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Fen Fakültemiz; Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyokimya, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik birinci öğretim ve Matematik ikinci öğretim olmak üzere 8 lisans programına sahiptir. Bu programların tamamı FEDEK tarafından akreditedir. Fakültemizin tüm bölümlerinin kalitesi, alınan FEDEK akreditasyon belgeleri ile tescillenmiş oldu. FEDEK’in değerlendirme kriterleri arasında programlar, programda kayıtlı öğrencilerin başarısı, program öğretim amaçları, programın çıktıları, öğretim planı, öğretim kadrosu, yönetim yapısı, program altyapısı gibi pek çok ölçüt bulunuyor. Bu ölçütleri yerine getirerek akreditasyon alan tüm bölümlerimizin hocalarına ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı