Figopara'dan 2024 Hedef Güncellemesi: 12,5 Kat Büyüme ve 100 Milyar TL'lik Finansman Hacmi

TAKİP ET

Ticari işletmelerin finansman süreçlerini yönetebileceği ana platform olma yolunda ilerleyen ve sektörde farklı finansörlerle hayata geçmiş öncü ve inovatif çözümler sunan Figopara, 2024 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. 

Ticari işletmelerin finansman süreçlerini yönetebileceği ana platform olma yolunda ilerleyen ve sektörde farklı finansörlerle hayata geçmiş öncü ve inovatif çözümler sunan Figopara, 2024 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. 

Yılın ilk çeyreğinde hizmet verdiği alıcı firma sayısını 140’a ulaştıran Figopara, finansman hacmini ise 4 milyar 392 milyon TL’ye ulaştırdı. 2024 için yıl başında 6,5 kat büyüme hedefleyen Figopara, ilk çeyrek verileri doğrultusunda yıl sonu hedefini bir önceki yıla göre 12,5 kat büyüme ve 100 milyar TL’lik finansman hacmi olarak revize etti.

İşletmelerin finansal yönetimini destekleyen ve sağlıklı nakit akışına sahip olmasına aracılık eden yeni nesil finans platformu Figopara, başarıyla kapattığı 2023 yılı sonrası, hızlı büyümesini yeni yılın ilk çeyreğinde de sürdürdü. 2023 yılında finansman hacmini önceki yıllara kıyasla 2,5 kat artırarak 8 milyar TL'ye ulaştıran şirket, 2024’ün ilk çeyrekte finansman hacmini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 400 artırarak 4 milyar 392 milyon TL’ye taşıdı. Aynı dönemde Bizim Toptan Market, MediaMarkt, Anadolu Etap, Eti, Uludağ İçecek, Dagi, Akçansa, CarrefourSA ve Kiğılı gibi sektörünün lider markalarıyla da iş birliği gerçekleştiren Figopara, alıcı firma sayısını 140’a taşıdı. 

 

“Yıl sonu hedefimiz 12,5 katın üzerinde büyüme ve 100 milyar TL’lik finansman hacmi” 

İlk çeyrek hakkında değerlendirmelerde bulunan Figopara Kurucu Ortak ve CEO'su Koray Gültekin Bahar, “Figopara olarak kuruluşumuzdan itibaren hızlı ve bir o kadar da istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. Üye ve alıcı firma sayımızı her geçen gün artırırken aynı oranda da yapılan işlem sayılarımız, firmalar için yarattığımız finansman hacmimiz de artıyor. Bu büyümede Figopara’nın kullanıcılara sağladığı fayda, kullanıcıların Figopara’ya duyduğu güven yatıyor. Şirket olarak biz de sağladığımız ekonomik fayda ve güvenin her geçen gün artması adına yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yeni ürün ve hizmetler geliştirerek işletmelere finansman anlamında yeni çözümler üretiyoruz. Sunduğumuz ürün ve hizmet çeşitliliği ile Türkiye’nin ekonomiye yön veren sektör lideri firmalarıyla yeni iş birlikleri yapıyoruz. Böylece ülke ekonomisinin üretim, istihdam çarklarının hızlanmasına katkı sağlıyoruz. Başarılı sonuçlarla kapattığımız 2023 yılı sonrası, yeni yılın ilk çeyreğinde de hem bizi hem de kullanıcılarımızı mutlu edecek sonuçlar elde ettik. 4 milyar 392 milyon TL’ye ulaşan finansman hacmimiz, 140’a ulaşan alıcı firma sayımız, Şişecam, Akkök Grubu, Başkent Elektrik Grubu, Turknet, Oyak Çimento gibi firmalarla her geçen gün büyüyen ekosistemimiz ve ilk çeyrek sonuçlarımızdan ulaşmamız gereken çok fazla firma ve yeni üye olduğunu biliyoruz. Bu anlayışla da sene başında 6,5 kat olarak belirlediğimiz 2024 yıl sonu büyüme hedefimizi ilk çeyrek rakamları doğrultusunda 12,5 kat büyüme, 100 milyar TL’lik finansman hacmine ulaşma olarak revize ettik” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı