Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Hamas'tan İsrail'e net mesaj! Kırmızı çizgiyi dünyaya duyurdu... ABD basını İsrail'in son tehdidini...

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Dünya ise Kahire'deki görüşmelerden çıkacak kararı bekliyor. Hamas'tan ateşkes...

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

11:10İsrail ABD'ye, UCM'nin tutuklama emri çıkarması halinde Filistin Yönetimi'ni cezalandıracağını söyledi

Axios, İsrailli ve ABD'li iki yetkiliye atıfta bulunarak, İsrail hükümetinin Biden yönetimini, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarması halinde Filistin Yönetimi'ne karşı onun çöküşüne yol açacak bir tepki başlatacağı konusunda uyardığını bildirdi.

Bu hamle cezayı önlemek için 'İsrail'in son tehdidi' olarak yorumlandı. Son günlerde İsrail medyasında, UCM'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkartmaya hazırlandığı yönünde haberler çıkıyor.

09:03Austin ve Gallant Gazze'ye yardım, Refah ve rehineler hakkında görüştü

Pentagon, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yeni bir telefon görüşmesi daha yaptığını söyledi. ABD'den yapılan açıklamaya göre ikili devam eden rehine müzakerelerini, insani yardım çabalarını ve Refah'ı tartıştı.

 

08:23Hamas'tan peş peşe müzakere açıklaması

Lübnan'da yaşayan Hamas yetkilisi Osama Hamdan, Hizbullah'a bağlı Al-Manar TV'ye konuştu ve 'Mevcut müzakere belgesine ilişkin tutumumuz olumsuz' dedi.


Hamas'ın basın ofisi daha sonra şu açıklamayı yaptı: 'Olumsuz tutum müzakerelerin durduğu anlamına gelmiyor.'

Hamdan Refah'a bir operasyon yapılması halinde Hamas'ın müzakerelerden çekileceği konusunda uyardı. Hamsdan 'düşman Refah'ta saldırgan bir kara operasyonu başlatırsa müzakereler durdurulacak çünkü direniş ateş altında müzakere etmeyecek' dedi.


İsrail basınına göre, Hamas önümüzdeki saatlerde son teklife değiştirilmiş bir yanıt sunması planlıyor.

07:35IDF, Refah operasyonuna katılması beklenen yedek askerlerin bir kısmını terhis etti

Ynet'in haberine göre IDF, olası bir Refah operasyonuna katılmak üzere belirlenen yedek birliklerin bir kısmını terhis etti. Konu ile ilgili henüz İsrail makamlarından resmi bir açıklama gelmedi.

 

 

07:00İsrail ordusu güney Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vurdu

İsrail ordusu bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri jetlerinin Güney Lübnan'daki Ayta Ash Shab ve Merwahin bölgelerinde Hizbullah askeri binalarını ve altyapısını vurduğunu bilgisine yer verdi.

06:19Trump'tan Demir Kubbe açıklaması: Seçilirsem daha iyisini inşa edeceğim

ABD eski başkanı Donald Trump yeniden seçilirse İsrail'in Demir Kubbe'sinden daha iyi bir sistem inşa edeceğini duyurdu. Trump açıklamasında şu ifadelere yer verdi;


'Dışarıda çok fazla düşmanımız var. Tüm zamanların en büyük kubbesini inşa edeceğiz. Bunu ABD'de yapacağız.'

 

Canlı Anlatım Özetiİsrail ABD'ye, UCM'nin tutuklama emri çıkarması halinde Filistin Yönetimi'ni cezalandıracağını söylediAustin ve Gallant Gazze'ye yardım, Refah ve rehineler hakkında görüştüHamas'tan peş peşe müzakere açıklamasıIDF, Refah operasyonuna katılması beklenen yedek askerlerin bir kısmını terhis ettiİsrail ordusu güney Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vurduTrump'tan Demir Kubbe açıklaması: Seçilirsem daha iyisini inşa edeceğim